Barcelona redueix fins al 9% els centres escolars segregats, per sota de la mitjana catalana

El 87% de les escoles de la capital catalana són equilibrats


Barcelona té un 9% de centres segregats, segons dades del Consorci d’Educació de Barcelona. Segons la Fundació Bofill, a Catalunya hi ha un 17% de centres segregats, que són aquells que tenen més alumnat en situació de vulnerabilitat del que hi ha a la seva zona.

Així, el 87% dels centres escolars de la capital catalana són equilibrats, el que significa que la proporció d’alumnat en situació de vulnerabilitat és similar a la de la zona. A més, hi ha un 3,5% de centres no corresponsables, amb menys alumnat de vulnerabilitat del que els hi tocaria.

Aquestes xifres són resultat del pla de xoc contra la segregació escolar que es va posar en marxa fa cinc anys a la capital catalana. Es va fer amb una millor identificació dels alumnes en situació de vulnerabilitat i una distribució equilibrada d’aquests. Es va aprofundir també en la reserva de places i més tard va començar la provisió de les motxilles econòmiques de l’alumnat vulnerable, acompanyat de les mesures impulsades des del Departament d’Educació.

Tot plegat, ha permès reduir les xifres de segregació a la capital catalana per darrere de les genèriques de Catalunya. Segons la Bofill, els centres equilibrats a Catalunya són el 67%, 20 punts per sota de la xifra barcelonina.

D’altra banda, també s’ha notat una millora del rendiment dels estudiants en situació de vulnerabilitat, ja que s’ha reduït la distància entre la nota mitjana total i la dels alumnes vulnerables. El curs 2020-2021 la distància era de 10 punts, mentre que el curs passat va ser de 7,5.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article