Crida als educadors socials per conèixer l’estat de la professió a Catalunya

El CEESC posa en marxa una recollida de dades per radiografiar la situació actual de l’educació social 


El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) fa un crida als professionals de l’educació social perquè participin en la recollida de les dades que conformaran l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya 2023, que arribarà a la seva 4a edició. 

Segons apunta el col·legi de professionals, l’estudi vol posar especial atenció a la situació actual de les persones professionals de l’educació social, analitzant les dades que s’obtindran sobre l’exercici de la professió al llarg del 2023 i que serviran per conèixer la realitat professional. 

Així mateix, les dades seran comparades amb les anteriors tres edicions, el que permetrà obtenir informació per continuar treballant en la promoció del reconeixement social i professional de l’educació social amb les diferents administracions, entitats del tercer sector, sindicats i d’altres actors socials.

Enguany, afegeixen des del CEESC, s’amplia la bateria de preguntes pel que fa a temes com ara la periodicitat amb la qual es fa l’avaluació de riscos socials i psicosocials; com es tracta l’assetjament, la violència o la discriminació al lloc de feina; si es fa supervisió d’equips; com es té en compte el Codi deontològic en el desenvolupament de la professió, o la qualitat de les ofertes de treball.

L’enquesta és és anònima i confidencial i, per tant, no es recolliran ni publicaran dades personals. La informació recollida serà tractada única i exclusivament per a les finalitats descrites. La data límit per a contestar-la és el 7 d’abril de 2024, i es pot fer mitjançant aquest formulari

Aquest serà el quart informe que vol analitzar la situació de la professió a Catalunya. El primer estudi va fer-se amb dades del 2014, i es va tornar a realitzar al 2017 i al 2020. De la comparació de les dades entre 2014 i 2020, des del CEESC destaquen la creixent feminització de la professió, així com també l’augment de l’externalització de serveis. També van observar una lleugera millora salarial, però també una bretxa salarial favorable als homes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article