Obre a Vilanova i la Geltrú un centre Barnahus per atendre infants i adolescents víctimes de violència sexual

L’equipament està ideat com un espai “amable” on els afectats puguin declarar evitant jutjats i comissaries


La Generalitat ha posat en marxa un centre Barnahus a Vilanova i la Geltrú adreçat a infants i adolescents del Penedès víctimes de violència sexual. L’equipament, pensat també per atendre les famílies de les víctimes, està dissenyat per oferir una atenció integral “amable”, lluny de la fredor de comissaries i hospitals.

Algunes sales estan equipades amb un circuit tancat de televisió per poder gravar el testimoni de les víctimes de manera que allò que expliquin ja serveixi com a prova preconstituïda i no sigui necessari que declarin posteriorment davant la policia o el jutjat. S’estima que això estalvia fins a quatre declaracions dels menors.

La de Vilanova és la setena Barnahus — Casa dels xiquets i les xiquetes que crea la Generalitat després dels centres de Tarragona, Terrassa, Granollers, la Seu d’Urgell, Lleida i Girona. El projecte està liderat pel Departament de Drets Socials, en coordinació amb les conselleries de Salut, Educació, Interior, Justícia i Igualtat i Feminismes, a més de la fiscalia i la judicatura.

La Generalitat preveu obrir nous centres a Tortosa, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Mataró i Manresa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article