237 dones víctimes de la violència de gènere participen a 'Violència. Tolerància zero'

Durant el 2012 van acollir-se al programa 175 dones més que durant el 2011


Algunes de les dones víctimes de la violència de gènere participen en el programa 'Violència. Tolerància zero' de l'Obra Social de "la Caixa" i el qual té dues línies d'actuació: sensibilització i prevenció i intervenció psicosocial. El Departament de Justícia s'encarrega de fer les derivacions mitjançant les oficines d'atenció a la víctima del delicte i aquest passat 2012 van prendre-hi part 237 dones, 175 més que l'any 2011. 

L'Obra Social "la Caixa" també posa a disposició de les dones ateses els programes d'atenció a famílies amb nens en situació de vulnerabilitat (CaixaProinfància) i d'integració laboral de persones en risc o situació d'exclusió (Incorpora). L'increment de les derivacions al programa s'explica pel desplegament d'aquests serveis a les quatre demarcacions catalanes: al llarg de 2012 s'han fet 71 derivacions a Barcelona, 50 a Tarragona, 67 a Lleida i 49 al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.
 
El perfil d'aquesta víctima és el d'una dona d'entre 31 i 40 anys, de nacionalitat espanyola, amb fills i en situació d'atur.
 
Les derivacions són dutes a terme per les oficines d'atenció a la víctima del delicte del Departament de Justícia, que són un servei gratuït que ofereix suport, atenció i orientació a les víctimes o a les persones perjudicades per un delicte o falta. Així mateix, són el punt de coordinació de les ordres de protecció de les víctimes de violència domèstica que adopten els òrgans judicials a Catalunya. Aquestes oficines són presents a tot el territori. L'any passat aquest servei va fer 25.000 atencions, de les quals, un 90 % van ser dispensades a dones amb situació de violència de gènere.
 
En concret, aquesta col·laboració per a l'atenció a les dones que són víctimes de violència de gènere es canalitza a través del programa Violència. Tolerància zero, de l'Obra Social de La Caixa, en  les seves dues línies d'actuació: sensibilització i prevenció i intervenció psicosocial.
 
L'entitat financera també posa a disposició de les dones ateses per les oficines d'atenció a la víctima els programes d'integració laboral de persones en risc o situació d'exclusió (Incorpora), que posa especial èmfasi en l'acompanyament de dones víctimes de violència de gènere, i d'atenció a famílies amb infants en situació de vulnerabilitat (CaixaProinfància), incloent-hi el projecte CiberCaixa Escolar, centrat en l'atenció a nens i nenes un cop han sortit de l'escola.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article