Barcelona promou la contractació de col·lectius vulnerables

El programa està dotat de 22 milions d'euros i s'adreça a PIMES de l'Àrea Metropolitana de Barcelona


L'Ajuntament de Barcelona encarrila un programa anomenat Els Bons Compromís, que donarà un ajut econòmic a les empreses a canvi de contractar persones dels col·lectius més vulnerables des d'un punt de vista laboraql. El programa està dotat de 22 milions d'euros i té com a objectiu adreçar-se a petites i mitjanes empreses amb seu a l'àrea metropolitana de Barcelona. 

L'ajut consisteix a donar un incentiu fix de 5.000 euros a aquelles empreses que donin un lloc de treball amb una durada de 6 mesos, que s'ampliarà a 15.000 si el contracte s'allarga durant un any o més. Amb aquest pla es pretén incentivar la contractació de 1.340 treballadors i facilitar-los la formació. 
 
També es reservaran 300 noves places de feina per a altres persones que es troben en situació d'atur i que, per circumstàncies socioeconòmiques tenen dificultats per entrar al mercat laboral. Aquestes places estan reservades, per exemple, a persones amb discapacitat, vícimes de violència de gènere, interns en situació de llibertat condicinal, ex-reclusos, persones amb risc d'exclusió social, etc. En aquest cas, les empreses que contractin persones amb aquest perfil rebran un incentiu de 6.000 euros per cada contracte de 6 mesos i fins a 18.000 euros si la plaça s'amplia fins l'any següent. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article