Inventen un guant que tradueix la llengua de signes mexicana

El prototip detecta moviments fets amb la mà i els associa a lletres de l'alfabet internacional


Investigadors de l'Institut Politècnic Nacional (IPN) de Mèxic han desenvolupat un guant que detecta la llengua de signes mexicana i és capaç d'associar-la amb les 26 lletres de l'alfabet internacional. L'invent tradueix a text i so el llenguatge dels sordmuts perquè puguin comunicar-se amb les persones que desconeixen els signes.

Segons ha explicat la institució educativa en un comunicat, el guant forma paraules i frases que són transmeses via Bluetooth a un dispositiu mòbil amb una aplicació precarregada que mostra i llegeix els senyals de les persones que fan servir el guant.

Un cop el missatge ha arribat al dispositiu aquest es reprodueix en veu, de manera que pots escoltar allò que l'usuari del guant vol dir.

De moment, l'invent només funciona amb la llengua de signes mexicana i està dissenyat per l'alfabet internacional. Els creadors esperen aconseguir que el guant, totalment desenvolupat, sigui "econòmic i accessible". Ara encara es troba en tràmit de patent i pendent del procés de fabricació per la seva comercialització.

L'aplicació ja està disponible de manera gratuïta amb el nom de Guant Traductor i és per al sistema operatiu Android, tot i que es necessita el guant perquè funcioni.

Funcionament del guant

Per detectar si els dits estan oberts o tancats els investigadors han fet servir un innovador material que s'utilitza en la construcció de tecnologia per vestir. Es tracta d'un fil conductiu fet a base d'acer, més gruixut que el fil convencional de cotó, que es pot cosir amb agulla i fins i tot amb màquina.

La base del guant va ser cosida a mà amb polièster i niló, i inclou ressorts i sensors per donar-li força, amb la finalitat que segueixin l'estructura de la mà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article