El CERMI insta les comunitats autònomes a aplicar la Convenció de la Discapacitat

El comitè denuncia en un informe que les regions no han dut a terme polítiques per adequar-se al tractat internacional de la discapacitat


El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha instat les comunitats autònomes a aplicar en els seus territoris la ‘Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat'. 

Set anys després de la seva entrada en vigor a Espanya, el CERMI constata en les conclusions de l’Informe Drets Humans i Discapacitat a Espanya 2014, que les comunitats autònomes quasi no han adoptat mesures per adequar la seva legislació i polítiques al nou marc de drets del tractat internacional de la discapacitat. 

“Actuen com a mers espectadors” de la Convenció, ha dit el CERMI en referència a l’actitud de les comunitats autònomes, i ha exigit que actuïn com si fos “cosa pròpia”. “Les comunitats autònomes estan interpel·lades i urgides en primera persona per la Convenció i són igual de responsables que l’Executiu nacional”, ha dit el comitè. 

L'estudi denuncia la deficient qualitat dels drets humans de les persones amb discapacitat a Espanya i com d'ingent és l'acció política i legislativa per poder aconseguir quotes de normalitat cívica per aquest grup social.  
 
L'informe del CERMI  serà enviat al Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra (Suïssa), la màxima autoritat en el seguiment mundial de la Convenció. A més, a Espanya, l'associació remetrà l'estudi al Govern central, a les Cort Generals a través de la Comissió de Discapacitat del Congrés, a la Defensora del Poble, la Fiscalia General de l'Estat i al Consell General del Poder Judicial

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article