La Generalitat crea una Comissió que coordinarà les actuacions del govern en matèria LGBTI

L'objectiu principal d'aquesta norma és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i evitar-los situacions de discriminació i violència


Pocs dies després que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies anunciés el nou model de presentació online de denúncies per lgtbifòbia, el govern ha aprovat aquest dimarts la creació d’una Comissió Interdepartamental que s’encarregarà de coordinar i planificar l’acció transversal de les polítiques que duu a terme la Generalitat en matèria LGBTI.

La creació d’aquest òrgan s’emmarca en el desplegament de la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’objectiu principal d’aquesta norma, aprovada l’octubre de 2014, és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBTI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pot viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

En aquest sentit, la llei fixa que el Govern ha d’impulsar la planificació d’actuacions en cada àmbit departamental i alhora ha de garantir els mecanismes de coordinació entre departaments de la Generalitat competents en la matèria, perquè duguin a terme les polítiques públiques i apliquin els principis establerts per la llei.

La Comissió Interdepartamental està adscrita al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la persona titular del qual n’ocupa la presidència, en aquest cas la consellera Dolors Bassa. La vicepresidenta serà Mireia Mata i Solsona, directora de la Direcció General d’Igualtat, i els representants de cadascun dels departaments de la Generalitat n’ocuparan les vocalies. També formarà part de la Comissió una persona assessora en matèria de no discriminació de les persones LGBTI.

A banda de coordinar i col·laborar amb els departaments, la Comissió impulsarà una planificació interdepartamental que inclogui els objectius, la programació d’actuacions, l’avaluació dels resultats obtinguts i la formulació de propostes de millora, així com l’avaluació la implementació de les propostes que s’acordin dins la Comissió, proposades pel Consell Nacional LGBTI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article