El Banc de Sang es proposa doblar les donacions d'un dia normal pel 'Giving Tuesday'

L'empresa de la Generalitat vol aconseguir aquest dimarts, 29 de novembre, 2.000 donacions i per això anima als donant a donar sang amb un acompanyant


Cada dia es necessiten un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals. El Banc de Sang i Teixits vol aprofitar que aquest dimarts 29 es celebra la segona edició del #GivingTuesday, una jornada mundial per donar a projectes socials, per doblar el nombre de donacions d'un dia normal. Per això, anima tots els donants a que vagin a donar sang acompanyats d’una altra persona.

"Porta el teu doble a donar sang a algun dels hospitals de tot Catalunya, t'hi esperem de dos en dos!" diu la campanya del Banc de Sang que convida a donar sang "amb la mare, el fill, l’amiga, el company de feina, el cosí segon o el veí de dalt". Per a fer possible el repte, la campanya emplaça als donants a apuntar-se amb l'acompanyant a través d’aquest formulari. Aquesta és la primera d’un seguit d’accions especials que es faran durant les properes setmanes per assegurar que hi ha prou sang fins a finals d’any. Habitualment, a partir de la segona quinzena de desembre les donacions baixen sensiblement. Actualment a Catalunya hi ha sang per a les necessitats dels 10 propers dies.

#GivingTuesday, donacions més enllà de la sang

Les principals entitats participants al Giving Tuesday iniciaran el Dimarts Solidari amb una donació de sang conjunta a una unitat mòbil instal·lada al portal de l’Àngel de Barcelona a partir de les 11 hores. En aquesta segona jornada del 'Giving Tuesday' s'han apuntat més de 300 entitats de tot Catalunya (i 35.000 arreu del món). La campanya es basa en donar a conèixer les accions i les iniciatives solidàries d’organitzacions, empreses i persones des de la pàgina web perquè la gent s’animi a col·laborar en els reptes proposats. La web inclou també testimonis que expliquen els reptes, com els d’El Petit Bernat i de José Laureano Méndez en el cas d’El Banc de Sang.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article