Els agents socials de l’atenció a la gent gran denuncien “l’abandonament” de l’administració

Reclamen al Govern que inverteixi 300 milions d’euros en tres anys i que dignifiqui l’atenció als més grans


Els agents socials de l’atenció a la gent gran consideren que l’administració els “abandona”. Així ho denuncien tant l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), com els Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, La Confederació, La Unió Catalana d’Hospitals, la Unió de Petites i Mitjanes residències com els principis sindicats, UGT i CC OO.

Per això, reclamen al Govern que inverteixi 300 milions d’euros en tres anys que “permetin situar les tarifes públiques al nivell necessari per poder dignificar el sector”. Consideren que aquest increment hauria de donar resposta a la gent gran, però també millorar la situació laboral de més de 40.000 persones, la gran majoria dones.

Denuncien també que les tarifes públiques que marquen les condicions laborals es troben congelades des del 2010. “Això comporta que al 2017 estiguem, només comptant amb l’increment de l’IPC, un 10,6% per sota de la xifra que hi havia el 2010”, argumenten. Això suposa, segons les entitats, que el sector de la dependència tingui una de les pitjors situacions laborals de l’àmbit d’atenció a les persones.

El pacte que prepara el Govern

“Això ha comportat –expliquen–, el deteriorament i col·lapse a les residències de gent gran i centres de dia”. Consideren les entitats que la solució passa per l’acció política i de les administracions. En aquest sentit, la conselleria ha anunciat aquest dijous que impulsarà un pla de millora del model d’atenció a la gent gran i que buscarà l’acord amb el sector, tal com ha explicat el Social.cat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article