Cinc històries de convivència i d'acollida, protagonistes de l’estrena de la nova temporada del ‘Solidaris’

En el programa que presenta Albert Segura els testimonis han recordat que els refugiats fugen del mateix terrorisme de la Rambla


La nova etapa del programa ‘Solidaris’ de Catalunya Ràdio arrenca la seva desena temporada preguntant als refugiats si Catalunya continuarà sent terra d'acollida, després dels atemptats: la siriana Alejandra al-Saghir, l'afganès Gul Khan, la bosniana Lejla Mujkik i la colombiana Rosario Vásquez han explicat la seva experiència.

“Així com en les societats orientals existeix el classisme, aquí no podem negar que hi ha racisme. En general, però, Catalunya és un país tradicionalment d'acollida que m'ha ofert tot”, ha explicat l'Alejandra al-Saghir, que va fugir de Síria per la guerra i, després de passar pel Líban, va arribar a Catalunya. La bosniana Lejla Mujkik considera, també, Catalunya com una “segona casa”, malgrat haver patit la incertesa de la seva situació com a refugiada.

Dos anys després de la mort d'Alan Kurdi, el nen sirià ofegat en una platja turca, els governs europeus criminalitzen i fan plegar veles a les ONG que salven vides al Mediterrani i abandonen els refugiats a l'infern de Líbia. El programa que presenta Albert Segura ho ha analitzat amb el cooperant Óscar Camps, que ha recordat que els refugiats fugen del mateix terrorisme que ha sacsejat els darrers dies Barcelona.

Durant el programa, també va oferir el seu testimoni l'exiliada del franquisme Assutzena Bruach, que va explicar la fugida de la seva família i va exemplificar el cas de moltes famílies catalanes, que com ara la de les persones refugiades, es veuen obligades a marxar del seu país d'origen.

Escolta de nou el programa a l'enllaç

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article