La comunitat educativa es manifesta en bloc contra l'article 155

Centenars de docents i familiars protesten davant els ajuntaments de les capitals catalanes


Amb el lema ‘No ens toqueu l'educació’, les entitats que s'engloben dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) han donat resposta., aquest dimecres a la tarda, als atacs i crítiques d'adoctrinament que ha rebut l'escola catalana les darreres setmanes.

La protesta, que vol visibilitzar la unitat de la comunitat educativa per defensar l'actual model d'escola i immersió lingüística, ha aplegat centenars de persones a les diverses capitals catalanes. Unes 500 persones han cantat l'Estaca a la plaça Sant Jaume de Barcelona aquesta tarda de dimecres.

Resposta contundent a les capitals catalanes

A la Paeria, de Lleida s'han reunit un centenar de persones per llegir el manifest. A la plaça de Font de Tarragona al voltant de 300 persones concentrades han demanat que no "es toqui" l'educació. La concentració de Girona, ha comptat amb quasi un miler de persones per protestar contra l'aplicació de l'article 155. Tanmateix, famílies i docents s'han manifestat a Mataró, sota el crit de “l'educació serà sempre nostra”. Valls o Reus o són també alguns dels municipis que han aplegat més gent i s'han mogut per defensar l'escola catalana.

Durant les concentracions a les places d'arreu del territori s'ha llegit el manifest elaborat per  MUCE on es denúncia les acusacions d'adoctrinament i de fomentar l'odi contra Espanya que ha fet el líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier Garcia Albiol. De fet, Precisament, les entitats estan estudiant si jurídicament poden emprendre mesures contra Albiol i presentar una querella per injúries després d'aquestes declaracions que va fer a Santa Coloma de Gramenet on assegurava que en algunes escoles catalanes s'ensenyava a odiar a Espanya.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article