Uns 1.500 adolescents participaran en les activitats del Dia de la Diversitat per treballar els drets humans

Els diferents tallers i accions, guiats per diverses associacions de la ciutat, s'adrecen a estudiants de 12 a 18 anys


Un total de 1.523 adolescents de 19 centres educatius participaran entre els dies 6 i 9 de novembre en les activitats organitzades a l’entorn del Dia de la Diversitat 2017. Aquesta iniciativa s’adreça als i les estudiants de 12 a 18 anys i és una proposta educativa de foment, sensibilització i educació dels drets humans.

A través de jocs, dinàmiques, tallers i diferents activitats es donaran a conèixer aquests drets i es connectarà l’alumnat amb les entitats de referència que hi treballen. L’objectiu és prevenir actituds i comportaments discriminatoris, promoure el diàleg i la reflexió en matèria de drets i dotar els i les joves de les eines i els coneixements per dur a terme una ciutadania activa.
Les jornades, que se celebraran a Can Batlló i en les que cada centre participa durant una formació als alumnes de 4 hores de durada, estan dissenyades com un conjunt de diferents tallers i accions guiades per diverses entitats i associacions de la ciutat que treballen en l’àmbit dels drets humans.
Les entitats que hi participen són Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transexuals Immigranst (ACATHI), Albert Folk Produccions Audiovisuals i Cinematrogràfiques, Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM), Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, Casa Asia, Centre d’Higiene Mental de Les Corts, Espaijove.net i ActivaMent, Fundació Migra Studium, Fundació Secretariat Gitano, Justícia i Pau, Plataforma per la Llengua, Associació Lectura Fàcil, Federació ECOM, ACAT, Programa BCN Interculturalitat, Consell de la Joventut de Barcelona, JUP, Associació Oci Inclusiu SARAU, Taller Ocupacional Ariadna, SOS Racisme, Oficina per la No Discriminació (OND), Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut.

Preparació dels joves a les aules

Abans de les jornades que tindran lloc aquesta setmana, els  joves han treballat els conceptes bàsics de la Declaració del Drets Humans a l’aula amb l’orientació d’una educadora o educador especialitzat en la temàtica. Posteriorment, els alumnes faran una última sessió, en la que es treballarà com assumir un compromís personal i grupal relacionat amb els drets humans i la millora de l’entorn social. L’objectiu és que durant els propers mesos, els  joves duguin a terme aquesta activitat per consolidar i portar a la pràctica els coneixements adquirits.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article