Cinc querelles constaten que la Policia Nacional va "atemptar contra la integritat moral” dels votants de l'1-O

El Centre Irídia sol·licita les gravacions del cos policial durant la jornada del referèndum a Catalunya

L'entitat demana que el Coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, declari com a testimoni


El Centre Irídia, que treballa per la Defensa dels Drets Humans, ha donat resposta a l’actuació policial durant l’1 d'octubre. Ha agafat cinc casos d'agressions per part de la Policia Nacional i ha presentat querelles en representació de les set persones que han presentat denúncies per aquesta causa.

L'actuació policial, asseguren les querelles, va ser "perfectament coordinada" i amb un afany compartit "d'atemptar contra la integritat moral de les persones congregades" als centres de votació. 

En concret, aquestes són pels cops de porra a la cara que va rebre una votant de l'Escola Meditèrrània, una mare i una filla que uns agents van colpejar al cap i van llançar al terra, els policies que van saltar des de les escales damunt de ciutadans a l'Institut Pau Claris, l'home a qui van estirar l'orella a l'Escola de la Prosperitat i que va necessitar quatre punts de sutura i l'home a qui van obrir el cap a cops de porra al CEIP Els Horts.

El denominador comú d’aquests cinc casos és el possible delicte contra la integritat moral de les víctimes “amb la voluntat de vexar-les i humiliar-les”, explica l’entitat. Per aquest motiu, Irídia enfoca la causa cap a les responsabilitats dels comandaments polítics i policials que van prendre les decisions durant la jornada de l’1 d’octubre.

Irídia sol·licita les gravacions de la Policia Nacional durant l'1-O

L’entitat ha sol·licitat al Jutge que identifiqui les persones que van tenir responsabilitats polítiques i policials de tota operació de l’1 d’octubre, com també les gravacions de la Policia Nacional durant aquell dia. A més, demana que Coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, declari com a testimoni en totes les querelles.

Aquesta entitat interposarà, el proper dimarts 14 de novembre, una altra querella per la persona que ha perdut la visió degut a l’impacte de pilota de goma disparada per la policia. Des d’Irídia avisen que “busquen obrir un procés de veritat, reparació i justícia no només per a les víctimes que representa sinó pel conjunt de la ciutadania”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article