El Banc dels Aliments necessita 10.000 voluntaris per al Gran Recapte

La recollida d'aliments es durà a terme en més de 2.500 punts de venda repartits en 370 municipis catalans, durant l'1 i 2 de desembre


Falten dues setmanes per la nova edició del ‘Gran Recapte’ i des del Banc dels Aliments, l'entitat que l’organitza, alerten que encara falten 10.000 voluntaris. L’objectiu és arribar als 25.000 i, tot i que es mostren esperançats, com diu la Sabine Hindersin, cap de campanya del ‘Gran Recapte’ a Barcelona, "no s'ha de baixar la guàrdia”.

“Ens sentim molt acompanyats tant pels mitjans de comunicació com per la gent. De fet, la ciutadania és la protagonista de la campanya, nosaltres som els gestors”, diu Hindersin que, tot i que en aquests moments compten ja amb 15.000 voluntaris, els en manquen 10.000 més per arribar al seu objectiu.

El fet és que, segons diu Hindersin, “la societat es mou a curt termini”. “Tot i que tenim molts plans, a vegades no sabem ni què farem demà mateix”. Tanmateix, Hindersin demana que la gent s'inscrigui amb temps per facilitar la tasca als organitzadors: “ El gran recapte és de tal envergadura que no podem coordinar-ho tot el dia abans. Som només entre entre 30 i 40 persones que ho organitzem tot, a part dels voluntaris de la campanya”. Aquesta organització intenta organitzar-se de manera “el més professional possible”, tot i que a Barcelona, l'entitat compta amb 230 voluntaris, hi ha menys de deu persones assalariades.

370 municipis participaran en aquesta iniciativa

Es preveu que hi hagi 2.692 punts de recollida distribuïts en 370 municipis. La tasca d'organització ha de ser, doncs, molt efectiva “quan un coordinador no truca i avisa els seus voluntaris, aquests se senten orfes”, reconeix la Sabine, que demana que tothom s'inscrigui amb temps per procurar una bona organització.

En concret, el Camp de Tarragona necessita 1.000 voluntaris per al 'Gran Recapte'. De menjar es dóna per fet que se'n recull suficient, però ara el que falten són voluntaris per garantir aquesta campanya massiva de recollida d'aliments bàsics. A les sis comarques tarragonines hi haurà més de 360 punts de venda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article