El sector de la discapacitat denuncia “l'asfíxia econòmica” per la irresponsabilitat de l'Administració

El COCARMI reclama compromís a l'Estat i el Govern i avisa que el col·lectiu de persones amb diversitat funcional es troba en una “situació límit”


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) denuncia en un duríssim comunicat que les entitats socials que s'encarreguen de l'atenció a les persones amb diversitat funcional estan “asfixiades econòmicament per la irresponsabilitat de les administracions”.

La queixa arriba pocs dies després que la Federació Catalana de Persones Sordes (FESOCA) anunciés que encara no ha rebut les subvencions i això podria obligar-los a acomiadar els treballadors, que ja arrosseguen retard en el pagament de les nòmines.

Denuncien des del COCARMI que encara “no han estat publicada la convocatòria de subvencions per a la realització dels Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut (SIOAS), que tenen una dotació de 8,4 milions d'euros.

“Si no es publiquen les bases i la convocatòria aquesta setmana, es posarà en perill l'accés, la presència i la permanència al mercat de treball en condicions dignes i de qualitat de les persones amb discapacitat”, alerten. Calculen que fins a 40 entitats i un mínim de 1.679 persones se'ns podrien veure perjudicades.

“Apel·lem a la responsabilitat i el compromís del Govern i de l'Estat. Un col·lectiu com el nostre, que pateix una situació de vulnerabilitat històrica i sistèmica, està arribant a situacions tan al límit que ens recorden els pitjors anys de la crisi que hem patit recentment”, es lamenta Antonio Guillén, president del COCARMI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article