Una app millorarà l'atenció de pacients amb autisme

El projecte té com a objectiu ajudar terapeutes i familiars de persones amb trastorn de l'espectre autista

Una recerca desenvoluparà una aplicació mòbil per millorar l’atenció clínica de pacients amb trastorn de l’espectre autista (TEA). El projecte Autapp dissenyarà l’app que ajudarà terapeutes i familiars de pacients a seleccionar, de manera individualitzada, la intervenció psicosocial més adequada.

L’estudi, coordinat per la UOC, és un projecte finançat per la convocatòria d’Ajudes per a la Realització de Projectes d’Investigació en Salut de l’Acció Estratègica de Salut, en el marc del Pla estatal d’R+D+I 2013-2016.

D'un algoritme a una app

L’equip d’investigadors elaborarà un algoritme de decisió que funcionarà amb la suma de les característiques clíniques i psicosocials dels pacients i dels resultats de cadascuna de les seves intervencions. A partir d’aquest algoritme es crearà l’app i, finalment, es farà una prova pilot per comprovar-ne l’efectivitat.

“El constant desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) significa un avenç per a millorar l’accés a la informació per a la pràctica assistencial dels professionals sanitaris. Diversos estudis assenyalen que els sistemes informatitzats de suport a les decisions clíniques han aconseguit millorar l’adhesió dels professionals a les guies de pràctica clínica i millorar el curs evolutiu dels pacients”, explica la investigadora principal del projecte, Marta Aymerich.

El projecte es nodreix, alhora, d’una altra app que ajudarà a seleccionar la intervenció psicosocial més adequada en pacients amb demència. Aquesta aplicació també és finançada pel Pla estatal d’R+D+I i coordinada per Aymerich.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article