Save The Children exigeix una llei que protegeixi els menors dels abusos sexuals

L'ONG també aposta per incloure programes preventius en el currículum acadèmic


Save The Children ha exigit l'aprovació d'una llei que protegeixi els menors dels abusos sexuals i la inclusió de programes preventius en el currículum acadèmic sobre educació sexual i afectiva, arran de la detenció i ingrés a presó preventiva d'un professor del Vedruna de Gràcia acusat d'abusos a menors i tinença de pornografia infantil.

En un comunicat, l'ONG ressalta que el col·legi tenia coneixement des del 2015 que el docent havia estat detingut pels Mossos d'Esquadra i posat en llibertat amb càrrecs per una denúncia de dos membres d'una agrupació escolta on feia de monitor. Per això, insisteix Save The Children, és necessari que existeixin protocols de coordinació per evitar descoordinacions entre institucions i aquests siguin d'àmbit autonòmic i d'obligat compliment.

Una de cada dues víctimes d'abusos sexuals és un infant

D'altra banda, Save The Children alerta que a Catalunya una de cada dues víctimes d'agressions i abusos sexuals és un infant, que en el moment de l'agressió no són capaços d'entendre què els està passant ja que els abusos produeixen de manera gradual i per una persona coneguda en sis de cada deu casos.

Pel que fa els programes de prevenció, redueixen a la meitat les possibilitats que un menor pateixi un abús i demostren més control i seguretat, segons l'informe Ulls que no volen veure elaborat per Save The Children, ja que si es produeixen ho comuniquen abans i s'estenen menys en el temps.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article