La PAH protesta davant la seu del PP perquè no veti la seva proposta de Llei de l’Habitatge

La queixa s’escau la mateixa setmana que Colau fitxa com a assessor el fins ara portaveu de la plataforma


Després de gairebé nou anys de lluita contra els desnonaments, la PAH vol que el govern espanyol abordi d’una vegada per totes l’emergència en l’habitatge que milers de famílies pateixen. Per això, ha presentat al Congrés el 10 de gener una proposta de Llei de l’Habitatge que tots els partits polítics han considerat que cal debatre, però que el Partit Popular i Ciudadanos veten.

La proposta de la PAH reclama que es pugui combatre el fet que més de la meitat dels desnonaments que es produeixen actualment ja no són de compra, sinó de lloguer. Així, demana no només la dació de pagament, moratòries en els desnonaments o una garantia que els subministraments de la llar no es tallaran, sinó també un canvi en la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), que ara obliga a renovar els contractes cada tres anys, amb dos anys prorrogables sempre que ho vulgui el propietari, i no el mínim de cinc anys a què obligava abans del 2013.

A més, reclamen que es puguin regular els preus dels lloguers, i que l’Índex de Preus del Lloguer que van elaborar la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, sigui d’obligat compliment. També recorden des de la plataforma que la Llei d’Emergència Social que va aprovar el Parlament de Catalunya per evitar els desnonaments i el tall dels subministraments bàsics va quedar paralitzada pel Tribunal Constitucional.

Els veïns denuncien “l’extorsió” de l’empresa Desokupa

La protesta es produeix la mateixa setmana en què s’ha sabut que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fitxat com a nou assessor d’habitatge el que era fins ara portaveu de la PAH, Carlos Macías. La contractació ha estat criticada per l’oposició perquè consideren que “silencia” la plataforma i la fa menys crítica amb la gestió de l’Ajuntament.

També coincideix en la mateixa setmana en què, durant la celebració de l’aniversari de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), una família ha denunciat un cas extrem de desnonament a mans de l’empresa Desokupa, que es dedica a “extorsionar”, segons els col·lectius veïnals, les famílies per fer-los fora de la llar per encàrrec dels propietaris. En concret, la família va denunciar que, quan se’ls intentava fer fora del seu habitatge al Raval, la dona, que estava embarassada, va patir un avortament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article