Dincat publica una nova guia perquè les persones amb discapacitat gaudeixin del sexe

El manual va dirigit també als professionals i les famílies i ofereix recursos per detectar disfuncions o abusos


Guia ‘La salud sexual. Claves para disfrutar de unos hábitos sexuales sanos y placenteros’ (pdf)

Per buscar el plaer cal acceptar-se. Aquesta és una de les claus que la guia elaborada per Dincat vol fer arribar a les persones amb discapacitat que volen millorar la seva salut sexual. Amb el títol ‘La salut sexual. Claus per gaudir d’uns hàbits sexuals sans i plaents‘, la nova guia no només va dirigida a persones amb diversitat funcional sinó també a professionals i familiars.

Així, al llarg del document, s’ofereix informació sobre sexualitat des d’una perspectiva integradora i es tracten temes com la salut, els drets, el cos, el plaer, la relació amb els altres o la gestió de les emocionals. A més, es donen diversos recursos i suports perquè es puguin detectar disfuncions sexuals o abusos, entre d’altres.

La guia també dedica un apartat a explicar per què, de vegades, les persones no senten plaer sinó malestar i dona consells per expressar el desig sexual, que va més enllà del coit: des dels petons, fins als massatges, passant per les carícies o el sexe oral. A més, la guia recorda que hi ha altres recursos per millorar la salut sexual, com els estimuladors o la pornografia.

Quan demanar els serveis dels professionals del sexe

A la darrera part, a la guia es dedica una part a explicar quan s’han de demanar serveis als professionals del sexe. Expliquen que sempre han d’exercir el seu treball sense estar obligats per ningú i en una casa. “Tingues clar que no seran la teva parella”, aconsellen a les persones amb discapacitat, i recorden que cal preguntar el cost, la durada del servei i explicar quins interessos sexuals es tenen, per evitar qualsevol engany.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article