‘Casa nostra, casa vostra’ denuncia l'incompliment dels polítics amb l'acollida de refugiats

Un any després de la gran manifestació, només ha arribat el 15% de les persones refugiades amb les que l'Estat s'havia compromès


La plataforma ‘Casa nostra, casa vostra’ ha denunciat aquest dimecres “l'incompliment’ dels compromisos polítics en els plans d'acollida de persones refugiades. Així ho ha manifestat l'entitat en un comunicat quan es compleix un any de la manifestació #VolemAcollir i després d'haver recollit i lliurat al Parlament més de 121.000 signatures per aconseguir que la situació dels refugiats figurés a l’agenda política.

La plataforma va proposar 148 mesures per construir una societat d'acollida, però assegura ara que “la majoria dels estats membres de la UE i, en particular el govern espanyol, han incomplert de manera flagrant les quotes d’acollida”. En aquest sentit, ha criticat que, dels 17.337 refugiats que l’Estat s'havia compromès a acollir, només n’han arribat un 15% (2.716).

Mentrestant, segons subratlla la plataforma, el mar Mediterrani segueix sent “un gran cementiri”, ja que, segons apunta, des del 2014 han mort més de 15.000 persones intentant arribar a les costes d’Europa. Durant el 2017 s’han ofegat al mar 3.119 persones. En les poques setmanes del 2018, ja n’han mort 382 més, detalla la plataforma.

L'entitat també assegura que a Catalunya “encara manquen molts recursos” que els ajuntaments i la Generalitat “haurien d’oferir per dignificar la vida totes aquelles persones nouvingudes que ja són aquí intentant començar una nova vida”.

Casa nostra, casa vostra recorda que, en coordinació amb les organitzacions socials de Catalunya, va elaborar unes demandes concretes que poden millorar d’una manera “molt tangible” la vida de les persones refugiades i immigrades.

Afegeixen que, mentre continuen pressionant perquè aquestes mesures es converteixin en realitat, treballaran “per la conscienciació ciutadana i la construcció d’una societat més inclusiva”, amb accions a les escoles, casals, centres cívics, carrers i a les xarxes socials. En aquest sentit, recorda que continua vigent l’eslògan “Volem Acollir”, amb què es va fundar Casa nostra, casa vostra.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article