L'Estat renova els concerts a les escoles catalanes d'infantil i secundària per quatre anys més

JxCat i ERC amb la CUP havien acordat no renovar els concerts a les escoles que segreguen per sexe


El Consell de Ministres, en aplicació de l'article 155, ha aprovat aquest divendres la renovació dels concerts a les etapes d'Infantil i Secundària als centres educatius catalans. En concret, s'han renovat els concerts d'un total de 1.956 grups, 987 d'Infantil i 969 de Secundària, per un període de quatre cursos.

Així, aquesta renovació estarà en vigor fins el curs 2021-2022. Segons ha informat el Ministeri d'Educació, aquesta decisió es pren un cop han vençut els quatre cursos que estaven vigents fins al moment. Aquesta decisió arriba tot i l'acord a què havien arribat JxCat i ERC amb la CUP de no renovar els concerts als centres educatius que segreguen per sexe.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu de l'executiu i ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, no ha aclarit si entre la renovació d'aquests concerts hi ha escoles que segreguen per sexe. La renovació dels concerts educatius es publicarà previsiblement a finals de la primera quinzena de març i es fa “seguint els tràmits previstos en la normativa vigent”. A més, remarquen que és una decisió que “aporta tranquil·litat i normalitat al sector de l'educació concertada de Catalunya”.

Pel que fa als concerts educatius de Primària, el Ministeri informa que estan en vigor i no vencen fins l'any 2020. Durant els pròxims dies s'elaborarà la memòria econòmica perquè, un cop se superin els tràmits administratius, se signi la resolució i es publiqui al DOGC.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article