Creu Roja ha atès 118 persones refugiades durant el 2017, la meitat de les quals a la Jonquera

L'entitat demana més implicació de les administracions per a l'acollida de refugiats


La Creu Roja ha atès a 118 persones refugiades durant el 2017 a la demarcació de Girona, 60 d'elles a la Jonquera (Alt Empordà). Com a novetat, aquest 2017 han implantat un programa d'acollida específicament per a aquest col·lectiu, en què se'ls ofereix un pis mentre s'ajuda aquestes persones en la seva integració al món laboral i a la resta de serveis.

Precisament per tal de garantir la continuïtat d'aquest programa, Creu Roja demana més col·laboració per part de les administracions a l'hora de cedir-los pisos i també garantir els drets socials. A finals de 2017 Creu Roja comptava tan sols amb sis pisos, tot i que durant la primera meitat del 2018 ja n'han pogut sumar dos més.

Des de l'entitat han explicat que la necessitat d'habitatge més important arriba en la fase d'integració del programa d'acollida, en què es proposa als usuaris tenir un pis amb un lloguer social. Actualment només poden comptar amb els ajuntaments de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) i Riudellots de la Selva (la Selva), que els han cedit habitatges, i demanen més ajuda de les administracions per trobar aquests pisos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article