Els ‘manters’ protesten a Barcelona per “contrarestar el discurs de l’odi” contra el col·lectiu

El Sindicat de Manters ha desmentit “les manipulacions dels mitjans” i ha reclamat que els deixin d'usar “com una arma entre partits”


El Sindicat de Manters ha protestat aquest dijous a la plaça de Catalunya de Barcelona per “contrarestar el discurs de l’odi” que es transmet, diuen, des de fonts oficials i mitjans de comunicació. “Volem desmentir les acusacions i manipulacions dels mitjans contra el col·lectiu”, han reblat sota la pluja, amb pancartes on s’hi podien llegir lemes com “Contra el racisme i la violència”, “No som mercaderia” o “Som treballadors, no esclaus”.

El Sindicat de Manters denuncia la persecució a què es veuen sotmesos i acusa els grans mitjans de fer “un discurs difamatori”, malgrat que les seves explicacions “són força clares i creïbles”. “Mentre veiem com el relat del turista americà circula per totes les televisions, els mitjans intenten trobar terceres persones per deslegitimar la nostra versió o ens graven entrevistes de set minuts per només mostrar set segons de cita on difonen arguments esbiaixats”.

També han explicat que s’ha intentat menystenir la iniciativa dels manters de crear una marca social pròpia, Top Manta, per comercialitzar els seus productes perquè alguns companys abandonin els carrers. “S’ha dit que en el local falsifiquem material com si fóssim una màfia”, ha denunciat el portaveu a la roda de premsa improvisada a la plaça de Catalunya.

Així, sobre la polèmica baralla entre un turista i un manter, el sindicat ha volgut deixar clar que, abans que comencés l’enfrontament, “dos nois borratxos van començar a regatejar a un company manter i van acabar tirant-li tots els objectes al terra i agredint-lo”. Després, ha explicat el portaveu, “el turista que surt al vídeo va sortir d’un bar i es va enfrontar els manters sense preguntar l’origen ni els motius de la discussió”. També han desmentit que hi hagués cap dona amb un carret que volgués defensar-se de cap agressió.

Al Sindicat de Manters l’han acompanyat en la protesta altres entitats i plataformes, com els Iaioflautes, Tancada per Drets, Tras La Manta, Stop Mare Mortum, L'Espai de l'Immigrant o Fotomovimiento, que també han aprofitat per demanar el tancament dels centres d’internament d’estrangers.

La reprovació a Colau

Aquesta setmana, les protestes per la gestió que fa l'Ajuntament de la venda ambulant s'han sumat a les crítiques contra els narcopisos i han despertat un allau de retrets contra l’alcaldessa Ada Colau, que ha estat reprovada a la comissió de seguretat del consistori per tots els partits de l’oposició, excepte per la CUP, i criticada durament pel sector del comerç i el turisme a la ciutat. En aquest sentit, el portaveu del Sindicat de Manters, ha demanat que deixin d’utilitzar el col·lectiu “com a arma entre partits”.

També el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament Jaume Asens ha volgut recordar a PSC i ERC a través de les xarxes que “les esquerres sovint assumeixen acríticament el marc mental de la dreta en seguretat i espai públic per interessos partidistes i que és un error que perjudica les persones més vulnerables”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article