Arriben a Catalunya 225 menors estrangers no acompanyats durant la primera meitat del mes d'agost

El Homrani critica que no hi ha un “sistema lògic” d'acollida i demana al govern espanyol més “planificació” i “transparència”

Durant la primera meitat del mes d'agost han arribat a Catalunya 225 menors estrangers no acompanyats, segons ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una entrevista aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

El Homrani ha recordat que durant el mes de juliol van arribar “més de 450” menors estrangers no acompanyats al Principat i ha assegurat que el Govern té clar que els vol acollir. Tanmateix, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha criticat que l'acollida no es fa seguint un “sistema lògic”. En aquest sentit, el Homrani ha demanat a l'Estat més “planificació” i “informació i transparència” per “poder-los atendre bé”.

Segons dades fetes públiques pel Govern a finals de juliol, aquest 2018 havien arribat a Catalunya 1.450 infants i adolescents no acompanyats, pràcticament el mateix nombre d'arribades que en el conjunt del 2017. “No entenem com poden arribar menors a aquest país i que no se'ns avisi perquè ja han passat per la frontera”, ha dit el Homrani. El conseller també ha dit que cal “ser molt més àgils” amb la resolució de la situació administrativa dels menors un cop arriben.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article