Es necessiten voluntaris per combatre la soledat de la gent gran

S’estima que més de 175.000 persones grans pateixen soledat no desitjada a Catalunya


S’estima que més de 175.000 persones grans pateixen soledat no desitjada a Catalunya. Moltes d’elles ho fan en silenci i per a la majoria de la societat són invisibles. Per aquest motiu, i després de l’acció social duta a terme a l’estiu, l’entitat Amics de la Gent Gran fa una crida a persones voluntàries per continuar-la tot l’any.

La desaparició d’un ésser estimat, una malaltia o la pèrdua de mobilitat són factors que aboquen les persones grans a la soledat no desitjada. Davant d’aquesta problemàtica,  Amics de la Gent Gran fa una crida a la ciutadania per acompanyar a persones grans de forma voluntària, escoltant-les, valorant-les i respectant-les amb afecte i compromís.

La tasca no és fer la compra, la neteja o els encàrrecs, sinó donar suport emocional creant un vincle afectiu entre persona voluntària i persona gran. Amb una visita setmanal a casa de la persona gran la persona voluntària aconsegueix millorar la qualitat de vida de la persona gran, que se senti estimada i retornar-li les ganes de socialitzar-se.

Aquest estiu, l'entitat ha convidat un centenar de persones grans que pateixen soledat a Calaf, Vic i França entre els mesos de juliol i setembre. Així, del 27 d’agost al 7 de setembre 40 persones grans tanquen l’estiu gaudint dels últims torns de les Vacances Amigues, es tracta d'unes estades setmanals amb activitats destinades a les persones grans sense xarxa afectiva.

Les desenes de persones voluntàries que les acompanyen fan possible a través de les activitats, els passejades, les converses, etc. un somni per a moltes persones grans: que cada dia algú els digui bon dia, bona nit, els pregunti com estan i els hi facin una abraçada.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article