Brussel·les demana un “acord temporal” entre estats per evitar nous casos com el del Sea Watch

L'executiu europeu felicita a l'Estat espanyol per “dur a terme operacions de rescat” al mar durant el nadal


Brussel·les ha demanat un “acord temporal” entre els estats membre de la Unió Europea per evitar nous casos de vaixells de rescat de persones refugiades i immigrants a la deriva com el del Sea Watch o del Sea Eye.

L'eurocomissari responsable d'Immigració, Dimitris Avramopoulos, ha admès que ha sigut “difícil convèncer als estats perquè acceptin” els rescatats que estaven a alta mar des de feia dues setmanes sense poder desembarcar. Per això, ha assegurat que la Comissió Europea està “disposada” a treballar per aconseguir una “solució provisional” mentre no s'acordi la reforma del sistema d'asil de la UE.

A més d'agrair els vuit països que han acceptat acollir les persones refugiades i immigrants rescatades per Sea Watch i Sea Eye, Avramopoulos ha aprofitat per felicitar a l’Estat espanyol per “dur a terme operacions de rescat” al mar durant el nadal. Actualment, Proactiva Open Arms és l’única ONG de l’Estat que opera al Mediterrani, segons ACNUR.

Avramopoulus ha reiterat que cal més “solidaritat” amb els països “més exposats” a l’arribada de persones des del nord d’Àfrica, com Malta, Itàlia i Espanya. Per això, ha defensat la necessitat d'establir un mecanisme que, de forma automàtica, permeti desembarcar vaixells de salvament i reubicar immigrants i refugiats.

“Deixar a 49 persones al mar durant gairebé 3 setmanes no és el que representa la UE”, ha dit l’eurocomissari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article