Barcelona inverteix 6,97 milions d’euros en subvencions per a projectes de cooperació i justícia global

El pressupost s'incrementa un 2,2% respecte a l'any passat


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions a les entitats dedicades a l'àmbit de la justícia global i la cooperació internacional de l'any 2019, amb un crèdit total de 6,97 milions d’euros. Suposa un increment del 2,2% respecte a l'any passat.

D'aquesta quantitat, 4,9 milions aniran a càrrec del pressupost del 2019 i 2 milions s'inclouran en el del 2020. La convocatòria preveu deu modalitats de projectes, agrupades en tres programes: Cooperació per a la Justícia Global (3.070.000 euros), Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques (1.800.000 euros), i Educació per a la Justícia Global (2.100.000 euros).

És la primera convocatòria de subvencions que es fa en el marc del Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global 2018-2021. S'articula al voltant de quatre fites: la justícia econòmica, la justícia ambiental, la justícia de gènere, i el dret de les persones al refugi, a desplaçar-se i a migrar.

Geogràficament, el pla prioritza les ciutats d'Amman, Saïda, Tetuan, Tunis i poblacions de Cisjordània i Franja de Gaza (Mediterrània i Orient Mitjà); Maputo i Dakar (Àfrica Subsahariana), L'Havana i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau (Amèrica Llatina i Carib).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article