La Magic Line torna a apostar per la solidaritat amb les persones més vulnerables

Més de 13.000 persones caminant i 700 fent voluntariat ompliran els carrers de Barcelona aquest diumenge en la iniciativa de Sant Joan de Déu


La Magic Line Sant Joan de Déu de Barcelona engegarà aquest diumenge 24 de febrer des de Can Cuyàs a les 7h del matí amb la sortida dels equips que fan el recorregut de 40 quilòmetres de la caminada. A poc a poc, s’hi aniran afegint la resta de recorreguts de 30, 20, 15 i deu quilòmetres que trauran a caminar 13.000 persones en 941 equips en favor de les persones en situació vulnerable.

Els equips participants fa mesos que fan accions solidàries per captar diners i aportar més de 300.000 euros que es destinaran íntegrament a projectes que desenvolupen els centres de Sant Joan de Déu per a persones en situació de sense llar i dependència, persones amb trastorn mental o discapacitat intel·lectual, persones grans i infants malalts.

Segons destaca l’organització, la Magic Line destaca per ser “un motor d’implicació ciutadana”, generant més de 500 accions solidàries arreu del territori per ajudar persones que passen per situacions complicades per motius econòmics, socials o de salut.

D’aquesta manera, equips d’escoles, d’empresa, d’esplais, d’amics, de familiars... es posen un repte solidari en el moment de la inscripció i organitzen concerts, esmorzars, tornejos esportius, karaokes, sopars de nadal, paradetes de producte, per tal d’assolir-los.

A més, la Magic Line destaca per ser una “proposta de ciutat”, perquè “implica institucions, entitats, empreses i persones a títol individual sota un objectiu comú: combatre l’exclusió social”. Així, organitzacions com la Universitat de Barcelona, el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, Aigües de Barcelona, agrupaments escoltes, esplais, colles castellers, grups de geganters, escoles i instituts s’implicaran, un any més en la caminada.

“La Magic Line destaca per un esdeveniment inclusiu, generant espais de participació per a tothom: s’ofereixen recorreguts aptes per a diverses condicions físiques, amb opcions per a persones amb mobilitat reduïda”, expliquen els organitzadors.

L’equip d’aquest esdeveniment incorpora persones amb diversitat funcional o amb risc d’exclusió social en el voluntariat i en la caminada i es financen programes socials per a reduir estigmes i fer més autònomes les persones en situació de vulnerabilitat.

Durant el recorregut els participants podran gaudir de punts d’avituallament i espectacles de carrer, per tal de fer-los més amena la caminada. A més, al fossar del Castell de Montjuïc està prevista una zona de pícnic amb espectacles culturals d’11 del matí a sis de la tarda, així com una festa a la plaça de la Catedral de Barcelona, convertida en ‘Una plaça plena de Gràcies’ de 12 del matí a les set del vespre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article