El ple insta el Govern a crear una mesa de treball en tres mesos per desplegar la llei pels drets LGTBI

El Parlament avala el punt d'una moció de Cs que demana dotar dels recursos econòmics, materials i humans necessaris per eradicar l'homofòbia


El Parlament ha aprovat per unanimitat instar el Govern a crear una mesa de treball, en un termini màxim de tres mesos, que inclogui representació de les administracions, grups i entitats LGTBI+, per abordar els recursos i mecanismes necessaris pel desplegament efectiu de la llei pels drets del col·lectiu.

El text de la moció de Cs ha rebut el suport de tota la cambra (124), tret de la diputada d'ERC Irene Fornós, que s'ha abstingut de votar. El ple també ha donat llum verda aquest dijous a la tarda a un altre punt que demana dotar dels recursos econòmics, materials i humans necessaris per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L'apartat ha rebut el suport de Cs, PSC-Units, CatECP i la CUP-CC (64). JxCat i ERC hi han votat en contra (61).

D'altra banda, el ple també ha aprovat -per unanimitat- instar el Govern a publicar el Pla interdepartamental de polítiques públiques LGTBI+ 2017-2020 en el termini màxim d'un mes. El ple també avala demanar al Govern que reforci, en els propers pressupostos de l'executiu, els recursos per assegurar l'accés de les persones transgènere a una cartera de serveis específica i incrementar-ne l'activitat quirúrgica relacionada.

Finalment, la cambra ha avalat aprovar el reglament del règim sancionador en matèria antidiscriminatòria que preveu la llei, en el termini d'un mes. Aquest punt de la moció de Cs ha tingut un empat en primera votació: JxCat i ERC hi han votat en contra; Cs, PSC-Units, CatECP i la CUP-CC a favor, i el PPC s'ha abstingut. En la segona votació, però, la diputada d'ERC Rut Ribas ha canviat el seu vot inicial -en contra- per una abstenció, de manera que el punt s'ha aprovat finalment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article