La Creu Roja duplica fins a prop de 30.000 les persones ateses en els programes de salut a Catalunya

L’entitat ofereix l’App gratuïta ‘Quiérete’ per a la promoció i posada en pràctica d'hàbits de vida saludables


El 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut amb el lema ‘Salut per a totes les persones’. Des de la Creu Roja, la intervenció en aquest àmbit inclou tasques de prevenció, assistència, rehabilitació i, especialment, la promoció d’hàbits de vida saludables com a forma de prevenir malalties i arribar als col·lectius amb més risc d’exclusió i vulnerabilitat.

En aquest sentit, durant l’any 2018 l’entitat ha incrementat notablement l’activitat en l’àmbit de salut per donar una millor resposta a les demandes de la ciutadania i potenciar les accions de prevenció i sensibilització.

En total, durant 2018 s’han atès 29.776 persones usuàries, xifra que duplica la de l’any anterior que va ser de 14.926 persones, i s’han realitzat 100.246 intervencions, principalment en projectes de promoció de la salut i d’atenció i prevenció d’addiccions, VIH-Sida i malalties. El nombre de persones sensibilitzades també s’ha duplicat passant de 289.853 l’any 2017 a 645.127 durant l’any passat.

La Creu Roja porta a terme diversos projectes com la Casa d’Acollida per a malalts de VIH a Tarragona; les Unitats Mòbils de Salut, que atenen treballadores que exerceixen la prostitució als carrers de Barcelona i Tarragona i les assessora en prevenció de malalties de transmissió sexual; i el Centre Integral de Tractament d’Addiccions Lluís Companys (CAS) de Barcelona que ofereix tant suport a persones que volen deixar el consum com acompanyament a drogodependents actius per reduir les conseqüències negatives i la transmissió de malalties.

D’altra banda, també s’impulsa el Programa d’Ajuts Sanitaris que facilita l’accés a medicació, tractaments bucodentals, ulleres, audiòfons i aparells d’ortopèdia a col·lectius amb pocs recursos.

App sobre salut

L’entitat comparteix la concepció integral de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que defineix la salut com un estat complet de benestar físic, mental, social, i no només l'absència d'afeccions o malalties. Així mateix, es planteja com a meta possibilitar una vida sana i segura i promoure el benestar per a totes les persones en totes les edats.

En aquest sentit, l’entitat compta amb l’aplicació gratuïta per a dispositius mòbils, ‘Quiérete’, que ja compta amb prop de 9.000 descàrregues. A través d’aquest recurs s'ofereix informació sobre conductes saludables a través de tres eixos transversals: alimentació, ment sana i exercici.

Evitar l'estrès, practicar exercici amb regularitat i evitar l'excés de sedentarisme o mantenir una dieta variada són alguns dels consells que es donen des d'aquesta aplicació, la descàrrega de la qual està disponible per a mòbils i tauletes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article