La lectura, un objectiu a recuperar


En aquest article vull reivindicar la lectura. Actualment potser ha quedat una miqueta de banda, a causa del coronavirus, però vull fer una valoració sobre com he après a través de la lectura i com està en l'actualitat segons el meu criteri.

Què aporta la lectura socialment?

Crec que la lectura és molt positiva per tothom, i amplia horitzons de l'àmbit social, històric, ciutadà... És un aprenentatge que s'emporta qui llegeix, i té la possibilitat, si vol, de compartir-ho socialment entre el seu entorn. Per tant, això ja és un punt molt positiu per introduir-se en el món dels llibres.

La lectura a través del llibre digital substituirà el de paper?

Crec que actualment hi ha una tendència a l'alça del llibre digital per no gastar tant paper. El que passa és que això perjudica molt al petit comerç perquè hi ha gent que finalment acaba baixant la persiana de la seva llibreria, quan fins fa poc hi havia la tradició de comprar en aquests establiments els llibres.

Què ha estat per mi la lectura en aquests anys?

La lectura ha estat part de la meva vida. Quan tenia 10 o 12 anys anava un cop per setmana a la biblioteca de Can Mariner, al barri d'Horta, i llegia un llibre durant mitja hora. Llegia contes infantils i llibres de dibuixos animats, però a poc a poc la meva lectura ha anat sent més digital. Va haver-hi un moment, cap als 16 anys, que vaig llegir-me una col·lecció juvenil de quatre llibres durant nou mesos aproximadament, i a partir de llavors crec que he perdut el fet de llegir en paper. Però a poc a poc aniré recuperant el costum tradicional de llegir en paper. Vull llegir llibres d'aventura i juvenils, que són els que m'agraden més.

T'agradaria veure algun escriptor o autor d'un llibre?

I tant, amb els temps que corren ara mateix, ho faria des de la distància. Però sí que m'agradaria veure algun escriptor. El primer que veuria és el Blue Jeans, perquè m'he llegit els quatre llibres de El club de los incomprendidos i m'han agradat tots quatre. Per tant un dels que voldria veure seria ell.

Quin futur li dones al món de la lectura?

Jo espero que en algun moment del dia, tant de nit com de dia, ens posem a descobrir històries del món que ens envolta, o curiositats que nosaltres volem saber a través dels llibres, depenent sempre del tema que vulguis parlar-ne o saber més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article