Vacances i gossos


Quan volem adoptar un gos, molt sovint una de les coses que es plantegen les famílies en el conjunt d’aspectes a valorar, sense dubte és: i què farem quan marxem de vacances?

És una qüestió més a valorar, sobretot depenent de la cultura familiar de vacances que es tingui. I aquí és on entraria la inclusió del gos en les nostres vacances. Probablement, si li poguéssim preguntar amb ells què escollirien fer, dirien que vindre amb nosaltres. Però ja sabem que malauradament no a tot arreu podem anar amb els nostres gossos, i no totes les vacances són vàlides per a ells. Per exemple, emportar-nos al gos a l’altra punta del món en avió, doncs, potser no seria la millor opció i hauríem de valorar d’altres.

Però el que sí que és cert, és que les vacances, tot i ser un element a valorar, no hauria de ser l’element clau a l’hora de decidir si ampliem la família amb un gos. Tanmateix, el que sí que està clar, és que un cop ampliem la família, hem de tenir-los en compte i pensar en ells de manera empàtica, considerada i inclusiva.

Planificar i organitzar les vacances amb antelació pensant també en ells, no només en nosaltres és una tasca que pot ser molt enriquidora pel conjunt de la família, sobretot si hi ha infants i adolescents, ja que sense voler-ho estarem treballant sobre els valors que volem inculcar i sobre el desenvolupament de l’actitud empàtica. Per tant, és una bona oportunitat per fer-ho bé.

Hem de tenir diverses coses en compte a l’hora de planificar i organitzar les vacances per al nostre gos. Per exemple, haurem de pensar i valorar, si pot anar-hi o no en el cas que hàgim de viatjar a un altre país. Si fos el cas, s’hauria de valorar si seria la millor opció que vingués amb nosaltres o no i quines altres alternatives tenim, sobretot en cas de viatjar en avió. Si viatgem en furgoneta, potser seria la millor opció. També haurem de pensar i valorar, si el lloc on anem és per a ell, és a dir, per exemple: un gos que té por a persones, no seria convenient portar-lo a un lloc on hi hagi massificació, com un passeig marítim, per dir alguna cosa.

És molt important que l’espai on anem sigui un espai segur, si no el coneix, probablement li causarà més estrès i angoixa que altra cosa. També haurem de pensar quins espais i períodes de descans li podrem donar, etc.

Si les vacances que volem fer, el gos no pot anar-hi, pel motiu que sigui, fora bo valorar que es pogués quedar amb algun familiar o amics amb els quals tingui un vincle i relació positius amb els quals poder quedar-se els dies en què la família estarà fora. I en cas que això no fos possible, hauríem de cercar amb previsió una guarderia canina de confiança i en què la filosofia, la metodologia, el tracte i la relació siguin excel·lents.

En cas que el gos vagi amb la família de vacances, si es fa bé, sense dubte és la millor opció per ell, ja que podria estar amb la família i anar compartint la major part de les coses (sempre que estiguin ben pensades) i sempre que la família no hi vagi sobreexcitada o amb discussions constants i malhumor, perquè llavors la millor opció seria que es quedés amb algú de confiança i evitar-li aquest mal tràngol innecessari.

Es poden planificar unes bones vacances amb el gos? Sí, sens dubte, però s’ha de fer amb temps i amb planificació o organització i amb una mentalitat inclusiva de compartir amb ell part del que fem, pensant en ell, les seves necessitats i amb ganes de gaudir les vacances amb ell i que amb el pas dels anys, quan mirem les fotografies i els vídeos, podem recordar aquells moments inoblidables que en el fons serà el que ens emportem de les vacances.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article