La ràdio: una gran afició


Avui és el Dia Mundial de la Ràdio. Per això aprofito per parlar-vos d’ella, una de les meves grans aficions, la ràdio.

M’agrada molt escoltar i realitzar ràdio. Per mi la ràdio és una altra manera d’explicar les coses que passen al món d’una manera molt diferent a la televisió. El que tenen de diferent aquests dos mitjans és que si t’equivoques a la ràdio no passa res perquè la gent no et veu. En canvi, a la televisió sí.

Ràdio inclusiva

Fa quatre anys vaig entrar a un programa que es diu “Encert a la ràdio” de l’Associació Encert. L’any passat vaig fer el curs d‘Auxiliar de producció de ràdio que organitzen la Fundació Catalana de Síndrome de Down i la Universitat Pompeu Fabra. Allà vaig tenir al Francesc Ponsa i a la Marta Narberhaus com a professors i vaig aprendre molt.

Ja s’han fet tres edicions del taller. L’objectiu del curs és ampliar coneixements i obrir nous camins laborals per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Gràcies a aquest curs em van proposar de fer de monitor a Encert a la ràdio i vaig acceptar. Fer de monitor em va semblar una experiència molt xula perquè feia coses que quan era alumne no feia, com anar a les reunions per parlar de què faríem a la tarda.

També vaig fer pràctiques laborals a la ràdio COPE. Em van agradar molt perquè vaig estar tant temps allà que ja era un membre més de l’equip.

Vaig conèixer persones famoses dins de l’àmbit musical com l’Ana Guerra i l’Aitana d’Operación Triunfo, i també de l’ambient radiofònic.

M‘ha agradat molt dedicar-me a aquesta professió radiofònica. Espero que aquest mitjà s’obri encara més a tothom i que puguem fer sentir la nostra veu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article