Qui som

 

Què és el Social.cat?

El Social.cat és la veu de l'acció social a Catalunya. Som el diari digital de referència del sector social, un àmbit que pateix un buit informatiu en la premsa generalista. Des del 2009, any en què es va fundar el diari, cobrim la informació del tercer sector, l'acció social, l'activisme, l'associacionisme i la intervenció de l'administració pública en els àmbits socials.

Ens distingim per donar veu a col·lectius que normalment resten invisibilitzats i ho fem des d'una mirada inclusiva, amb perspectiva de gènere i des de la rigorositat periodística, fomentant així un periodisme compromès amb la diversitat i la justícia social. Així mateix, apostem per generar espais, com el Social Lab, el Socialitzant o la Setmana del Llibre Social, perquè puguin suscitar informació, coneixement i establir xarxes entre els diferents agents que componen l'acció social, donant-hi veu al sector i fent-ho més visible davant la ciutadania.

Informem diàriament sobre feminismes, drets humans, educació, salut, habitatge i desigualtats socials. I posem el focus en col·lectius com les persones amb diversitat funcional, la gent gran, les dones, els infants i adolescents, les persones migrants i refugiades, el col·lectiu  LGTBIQ+, entre d'altres. Us fem arribar la informació a través de notícies d’actualitat, però també amb reportatges, entrevistes i monogràfics, que ens permeten aprofundir en tots aquells temes que necessiten context. Així mateix, comptem amb un centenar d’opinadors i opinadores que diàriament ens ofereixen reflexions sobre temàtiques molt diverses.

L'equip que dona sentit al Social.cat està format per periodistes i professionals de la comunicació que creuen necessari impulsar la transformació social des dels mitjans de comunicació, des de la pluralitat de veus i la rigorositat periodística. Us convidem a participar activament amb la redacció, compartint amb nosaltres projectes, reflexions, o inquietuds que pugueu tenir, i així fer que el diari sigui el més participatiu possible. Aquí ens podeu trobar: [email protected]

El Social.cat és una iniciativa  impulsada  per l’Associació Xarxa Digital Catalana (XADICA), una associació sense ànim de lucre que té per objectiu promoure projectes digitals en català. Xadica veu el món digital com una oportunitat per donar a conèixer i poder fer créixer el sector, i així, contribuir al progrés social d'una societat democràtica, justa i igualitària. Si ens voleu conèixer millor trobareu més informació a les nostres memòries (2022); (2021); (2020); (2019).

 

 

Foto

Joan Camp i Fontcuberta

Editor
Foto

Jaume Prenafeta Esteve

Responsable de patrocinis i acords comercials
Foto

Guillem Vilaseca i Jané

Direcció tècnica i web
Foto

Guillem Sevilla Trujillo

Cap de disseny
Foto

Custo Maganya Medina

Cap d'administració