Qui som

Què és Social.cat?

Social.cat és un projecte de l'associació Xarxa Digital Catalana (Xadica).

Xadica és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu promoure projectes digitals en tots els sectors de la nostra societat.

Els serveis socials públics, els centres de recerca i formació, el tercer sector, l'empresa privada i els col·legis de professionals es troben en un moment de creixement pel que fa a la seva tasca social. El sector social és ja un dels pilars de l'Estat del Benestar i es comença a treballar per consolidar-lo.

Cal que tot el sector es faci present al món digital per fer visible la seva importància social. Cal generar espais que puguin suscitar informació, coneixement i establir xarxes entre els diferents agents que el composen.

Des de Social.cat es vol donar veu a totes aquelles iniciatives socials que treballen per l'atenció, el desenvolupament i l'autonomia de les persones i dels grups socials, per així, assolir una societat més justa. Xadica veu el món digital com una oportunitat per donar a conèixer i poder fer créixer el sector, i així, contribuir al progrés social d'una societat democràtica, justa i igualitària.
                                                                 
Objectius i estructura del portal

El projecte Social.cat té l'objectiu de ser un punt de referència de l'actualitat dels serveis i de l'acció social de Catalunya:

1. Volem ser un espai on es podrà conèixer les accions més significatives dels serveis i l'acció social de Catalunya. Cerquem la transversalitat en tot el sector: tots els col·lectius, tots els agents i tots els espais on es fa present.

2. Volem fomentar la coneixença i la interrelació de les diferents persones que treballen al sector. Potenciarem la coneixença d'activitats i iniciatives diàriament.

3. Volem donar a conèixer iniciatives o projectes que representin innovacions i bones pràctiques en els serveis a la persona i/o els grups socials.

4. Volem fomentar la reflexió del propi sector amb la opinió dels experts, usuaris i voluntaris. El nostre és un sector on el posicionament i l'opinió són importants.

És per això que estructurem el portal amb els següents apartats:

Actualitat. La part central del portal, que actualitzat a diari, serà un recull de noticies de fets rellevants.
Reportatges: recull d'iniciatives i projectes innovadors.
Entrevistes: a persones que treballen al sector i participen en iniciatives destacables.
Opinió: recull d'articles de professionals, experts, usuaris dels diferents àmbits del sector.

Un espai transversal per a tot el sector

Volem que Social.cat sigui un espai transversal i referencial de tota l'activitat que es genera des del sector social. És per això que cerquem la complicitat i la col·laboració de tots els agents que hi prenen part.

A partir d'avui mateix us demanem que ens envieu notícies i que ens poseu a la vostra llista interna de premsa. Feu de Social.cat un altaveu al vostre servei.

Entre tots i totes podem fer de Social.cat el portal de referència dels serveis i l'acció social de Catalunya!