El Social.cat, guardonat als Premis Montserrat Roig de Barcelona

Ha rebut el Premi Especial del Jurat per la seva trajectòria i per ser un referent periodístic en el sector social


Aquest dimarts a la tarda, el Social.cat ha estat guardonat als Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona 2020. En concret, el digital de l’acció social a Catalunya ha rebut el Premi Especial del Jurat per la seva trajectòria i “per ser un referent periodístic” dins del sector social. 

El jurat, format per persones de reconeguda trajectòria professional en els àmbits de la comunicació i dels drets socials, ha reconegut per unanimitat el compromís social i periodístic del Social.cat, que amb més de 12 anys de vida, segueix fent bandera d’un periodisme que aposta per la diversitat, la inclusió i la transformació social. Segons els membres del jurat, per això, el Social.cat s’ha convertit “en un referent periodístic en les qüestions socials”.

A més, el jurat també ha valorat la participació oberta de les entitats socials que col·laboren al mitjà, en la seva secció d’opinió, on entitats, i experts del sector enriqueixen el projecte amb les reflexions i experiències de la seva praxis diària “un valor afegit que s’ha tingut en compte”, han anunciat durant l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i ha estat presidit per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

A banda del Social.cat, els premis d’enguany, que s’entreguen en diferents categories, han reconegut altres treballs periodístics de destacat compromís social.  El treball ‘TIME: Jacint Ferrer, el desahucio del siglo’ de Jesús Martínez i Marc Javierre-Kohan, la campanya #AmbTuSeguimEnMarxa del Centre d’Acollida Assís i dos projectes d’investigació sobre l’adolescència en temps de la Covid-19 i l’ús de la tecnologia entre les dones del Raval durant la pandèmia reben han estat també guardonats.

Els Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació de Barcelona, otorgats per l’Ajuntament, són ja un referent en l’àmbit del periodisme social i pretenen promoure i incentivar la informació de qualitat, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació, centrant-se especialment en la realitat de la ciutat de Barcelona. Es tracta del quart any que els guardons s’entreguen amb aquest nom, tot i que aquesta ha estat la 28ena edició consecutiva des que van ser creats pel Consell Municipal de Benestar Social (CMBS).
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article