Sabadell aposta per un Nadal més accessible i inclusiu

L’Ajuntament estableix diverses mesures per a les Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) o amb discapacitat a les activitats del programa nadalenc de la ciutat


Amb el suport de  

L'Ajuntament de Sabadell es manté ferm en la seva aposta per apropar els actes culturals de la ciutat a tota la població d'una forma inclusiva i per aquest motiu, tal com es va fer també per a la Festa Major, s'han previst diferents mecanismes per afavorir l'accessibilitat al conjunt d'activitats de Nadal. Des de l'encesa de llums, que va incloure un espai reservat, fins a la Cavalcada de Reis, els diferents esdeveniments compten amb mesures com accessos preferents o espais reservats per a les persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat. I d'aquesta manera anar avançant cap a una ciutat cada cop més accessible i per a tothom.

Viure les festivitats de Nadal a la ciutat hauria de ser una experiència accessible per a tota la ciutadania. Per això, l’Ajuntament de Sabadell ha adaptat el seu programa nadalenc per fer-ho completament inclusiu. Començant amb l’encesa de llums, el 24 de novembre, que es va portar a terme a tres punts diferents de la ciutat i on es van reservar espais per a persones amb mobilitat reduïda o amb targeta acreditativa de la discapacitat tant al centre, com al nord i al sud del municipi.

Els espectacles ‘Calendari d’Advent’ i ‘Somriu al Nadal’ tindran espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat

Altres activitats que s’han adaptat també per fer-les més accessibles són el ‘Calendari d’Advent’, un calendari gegant amb personatges ubicat a la façana de l’Ajuntament. El Llaminer és l’amo del calendari i l’encarregat d’obrir cada dia una nova finestra i explicar la història que s’hi amaga darrere, fins al 24 de desembre. Aquesta activitat disposa d’un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o amb targeta acreditativa de la discapacitat.

L’espectacle de llums del ‘Calendari d’Advent’ anirà acompanyat pel musical ‘Somriu al Nadal’, en el qual s’expliquen les aventures del Llaminer i els seus amics. Un espectacle que emocionarà, divertirà i farà somriure a tota la família i que tindrà diverses sessions diàries del 27 de desembre al 4 de gener. Totes les sessions de l’espectacle tindran accés preferent així com un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o targeta acreditativa de la discapacitat. A més, una de les sessions diàries del ‘Somriu al Nadal’ tindrà traducció a la llengua de signes.

Finalment, cada dia, un cop acabat el Calendari d’Advent i el darrer passi del ‘Somriu al Nadal’, s’obre la Caseta del Llaminer i durant una hora es permet al públic fer-se fotografies amb aquest i altres personatges de l’espectacle. Les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat tenen accés preferent per accedir a l’activitat.

S'han reservat diversos espais per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat a les activitats de Nadal a Sabadell | Ajuntament de Sabadell

Una Cavalcada adaptada i més activitats 

Més propostes. Parlem del Carter Reial que estarà al trenet del Parc de Catalunya i que recollirà les cartes dels nens i les nenes de la ciutat amb els seus desitjos per als Reis d’Orient. L’activitat tindrà un accés preferent i es podrà gaudir del 27 de desembre al 4 de gener.

La Cavalcada també contempla diferents mesures per afavorir l’accessibilitat i que tothom pugui gaudir del recorregut per la ciutat

El ‘Carrilet de Nadal’ també tindrà accés preferent i espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. El carrilet circula cada dia, de dilluns a divendres, del 18 de desembre al 4 de gener, per tot l’Eix Central de la ciutat. Per a aquesta activitat no cal reserva prèvia ni tiquet.

Finalment, la Cavalcada de Reis s’ha adaptat també per fer-la més accessible. Per aquest motiu, la rebuda a Ses Majestats a la plaça de la Nova Creu tindrà traducció a llenguatge de signes. Els llums de la Cavalcada, a més, són de led i il·luminen de manera fixa les carrosses (no són estroboscòpics ni fan flaixos). Així mateix, a l’inici del recorregut s’abaixarà la intensitat del so per a les persones amb hipersensibilitat sensorial. També se situaran espais perimetrals per a persones amb mobilitat reduïda o amb targeta acreditativa de la discapacitat a diferents punts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article