“En el cinema encara no hi ha cap mena de representació dels col·lectius minoritaris”

Judith Colell | Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català


Quin és l'estat de salut del cinema català?, és un cinema que té en compte tots els col·lectius? Aquestes i altres qüestions ha tractat la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català i vicedegana d'empresa de Blanquerna-URL, Judith Colell en una entrevista que li ha fet la redactora d’Èxit21, Beatriz Ruiz.

En el transcurs de l’entrevista, Colell reconeix que el cinema català comença a recuperar-se, “ja que venia d’un estat crític”. A més, la presidenta de l’acadèmia de cinema també parla de la seva trajectòria professional i diu que està “satisfeta” perquè ha pogut dedicar-se a allò que li agrada i també ha pogut conciliar i gaudir dels seus dos fills. En l’àmbit del cinema ha tocat totes les tecles, però diu que el que més li agrada, sense cap mena de dubte és la direcció.

Ruiz li pregunta sobre el paper de les persones en situació de discapacitat intel·lectual en el món del cinema i Colell li admet que “hi ha d’haver una inclusió molt clara d’aquestes persones, i no només en el món del cinema, sinó en tots els sectors de la societat”. A més, considera que “ens fa falta que us integreu perquè teniu molt a aportar-nos”.

No obstant això, Colell admet que actualment en el cinema “encara no hi ha cap mena de representació de cap col·lectiu minoritari”. I això, assenyala, “ho hem de revertir perquè és un fet enriquirà la societat, sense cap mena de dubte”.

En aquesta línia, Colell assegura que la diversitat ja hauria d’estar naturalitzada dins el món del cinema. “Quan escrivim una història hem de reflexionar sobre què representa una societat més diversa i més justa, però actualment no es fa. S’ha de començar a normalitzar la diversitat, ha d’estar present en el cinema, amb tota la naturalitat del món”.

En l’àmbit  universitari, en canvi, Colell considera que és una institució  “molt oberta” al col·lectiu, tot i que “caldria incloure aquestes persones a l’equip professional”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article