“La gent té una mirada pejorativa de les persones amb trastorn mental”

Xavier Comin | Vocal de salut mental a l’IMPD i membre de Ràdio Nikosia


Albert Díaz, periodista del portal digital Èxit21, entrevista Xavier Comin, vocal de salut mental a l’IMPD i membre de Ràdio Nikosia, un mitjà que combat l’estigma de la salut mental. Com Èxit21, Ràdio Nikosia és un espai, explica Comin, que “lluita perquè no es discrimini a la gent i per crear una opinió vers les persones que tenen un trastorn mentalˮ. I afegeix que és “un mitjà propi, amb un pensament propiˮ.

Comin explica que, com a vocal de salut mental a l’IMPD defensa “la integració de les persones amb un diagnòstic i els drets que té tota persona amb discapacitatˮ. Lamenta, però, que encara existeixen “institucions tancadesˮ que fan “polítiques manicomialsˮ i “vulneren els drets dels usuaris en salut mentalˮ.

El vocal de l’IMPD creu que es necessiten polítiques que “dignifiquinˮ les persones amb problemes de salut mental perquè encara se’n té una “mirada pejorativaˮ. “Estem en ple segle XXI i hi ha coses que encara no han canviat. No podem permetre que portin les persones a ser vegetals tota la vida o que les anulin com a persones per mitjà de fàrmacsˮ, conclou.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article