El feminisme o la mort: Com el moviment feminista pot salvar el planeta

Françoise d’Eaubonne

El feminisme o la mort: Com el moviment feminista pot salvar el planeta

Editorial: Manifest Llibres

Traducció: Maria Bastida

Gènere: Assaig

ISBN: 978-84-19719-47-8

Compra'l

“El feminisme és la humanitat en crisi, és una metamorfosi per l’espècie, és canviar radicalment les bases del món. No hi ha cap altra via; si el món rebutja aquesta mutació, que superarà tota mena de revolució de la mateixa manera que la revolució ha superat el reformisme, està condemnat a mort. I a una mort a curt termini”.

Publicat originalment en francès el 1974, la feminista radical Françoise d'Eaubonne va analitzar la situació de la dona a tot el món i va argumentar que el que estava en joc en la lluita feminista no era la igualtat, sinó la vida i la mort, tant dels éssers humans com del planeta. En aquest manifest, d'Eaubonne va proposar, en primer lloc, una política ecofeminista, la idea que la dominació del sistema patriarcal sobre els cossos de les dones i el món natural els destrueix, i que el feminisme i l'ecologisme han de provocar una nova «mutació», un enderrocament no només del poder masculí, sinó del mateix sistema de poder.

Per primer cop publicat en català l'obra d'Eaubonne situa dins la teoria feminista, l'organització de la justícia mediambiental i el feminisme anticolonial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article