La PAH ocupa una oficina de CaixaBank a Barcelona per reclamar un lloguer social per a una dona

Després que Catalunya hagi recuperat els articles de la Llei 24/2015, la plataforma reclama que les entitats ofereixin lloguers socials


La PAH ocupa una oficina de CaixaBank a Barcelona per reclamar un lloguer social per a una dona a la que, tal com denuncia la plataforma, se li està “negant” aquest dret i la condonació del deute. “La Kerly ha estat doblement estafada, per l’entitat i per la immobiliària”, ha denunciat la PAH a dins la seu, amb altres activistes.

En concret, explica la plataforma en un comunicat, la Kerly porta des del 2013 intentant aconseguir “una entrega voluntària de claus” per poder afrontar el pagament de la hipoteca, però Caixabank, denuncia la PAH, “li ha negat tota alternativa i, finalment, a l’octubre del 2017, l’habitatge va ser subhastat i va passar a mans d’una propietat del mateix banc”. L’entitat bancària, posteriorment, va vendre el pis a un fons voltor. 

“Aquest es un altre exemple de l’entramant que està realitzant la màfia bancària organitzada”, ha denunciat la PAH, que considera que les demandes de la Kerly són “de justícia i sentit comú”. Segons la PAH, aquest periple li ha ocasionat a la Kerly “angoixa” i li ha pres dues propietats: la seva i la de la seva avaladora, amb la qual cosa ha perdut 50.000 euros en cinc anys.

Ara, després que Catalunya hagi recuperat els articles de la Llei 24/2015 suspesos pel Tribunal Constitucional, exigeixen que Caixabank compleixi la llei i ofereixi a la Kerly un lloguer social. Recorden també que la llei no només contempla lloguers socials, sinó que cedeixi els habitatges buits a l’administració per ampliar el parc d’habitatge public.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article