El Govern treballa en una dotació pressupostària “extra” per “capgirar” la situació de les universitats

Negocien per ampliar el pla de contingència mentre no hi ha uns pressupostos aprovats


El Departament d'Empresa i Coneixement negocia amb Vicepresidència una dotació pressupostària “extra” en el pla de contingència per pagar conceptes pendents amb les universitats catalanes. Segons ha explicat al consellera Àngels Chacón al Parlament, l'executiu té la voluntat per “capgirar” la situació en què es troben les universitats, que ja han alertat d'una “greu situació financera” per falta d'inversió.

Chacón, que ha respost a dues interpel·lacions en relació al sistema universitari, formulades pel PSC-Units i CatECP, ha explicat que treballen per ampliar aquest pla de contingència mentre no hi ha uns pressupostos aprovats i que miraran de donar respostes a partir d'aquí a les inversions en infraestructures, personal docent o taxes universitàries.

Chacón ha defensat que governar significa “gestionar recursos” i no generar més deute. La consellera ha admès que no estan en la situació que voldrien i que són derivades de les restriccions pressupostàries. D'altra banda, ha explicat que divendres passat es va reunir amb rectors i estudiants per debatre sobre aquestes qüestions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article