Un centenar de membres de la PAH es concentren davant la seu de Blackstone al Prat

Exigeixen que el fons d'inversió nord-americà obri oficines a les principals ciutats per atendre els afectats i renovi els lloguers socials


Un centenar de membres de la PAH s'han concentrat aquest divendres davant la seu del fons d'inversió nord-americà Blackstone al Prat de Llobregat per reclamar solucions per a les famílies vulnerables que no poden fer front al pagament de les seves hipoteques i que estan reben pressions d'aquest gestor immobiliari que en el seu moment va comprar les hipoteques de Catalunya Caixa.

La manifestació s'ha produït just un any després que un veí de Cornellà de Llobregat es suïcidés llençant-se per la finestra de casa seva abans de ser desnonat. Lucia Delgado, portaveu de la PAH a Barcelona, ha deixat clar “que no permetran” que casos similars es tornin a produir i per això ha reclamat que Blackstone obri oficines a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per atendre els afectats i que s'avingui a renovar el mig miler de lloguers socials d'habitatges de la seva propietat que en breu venceran a Barcelona. Aquesta acció de protesta ha estat idèntica a la realitzada tot just fa un any.

Llavors, a mitja manifestació, els concentrats van tenir coneixement del suïcidi d'un veí del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat que va saltar de la finestra de casa seva abans de ser desnonat per no poder pagar el lloguer de casa seva, propietat de Blackstone.

Com l'any passat, i després de la intermediació dels Mossos d'Esquadra, una delegació de la PAH s'ha reunit amb representants del fons d'inversió. Durant la torbada s'han tractat una vintena de casos urgents de famílies vulnerables a punt de ser desnonades i s'han plantejat diverses reivindicacions.

La principal demanda ha estat que el fons d'inversió obri oficines d'atenció als afectats a les principals ciutats catalanes. En aquest sentit, la portaveu de la PAH a Barcelona, Lucia Delgado, ha denunciat que si abans les famílies podien dirigir-se a les oficines bancàries per intentar negociar els seus casos, ara no saben on dirigir-se i això augmenta la seva vulnerabilitat.

Davant l'incompliment de totes les promeses que els van fer l'any passat, els concentrats han exigit també que el fons d'inversió aposti pels lloguers socials per impagament d'hipoteques i que renovi el mig miler de contractes d'aquest tipus de lloguer que venceran en breu a Barcelona.

Lucia Delgado ha denunciat un cop més que fons voltors com Blackstone continuen realitzant pràctiques abusives i usureres, i que amb la continua ampliació de la seva cartera de propietats el que fan “condicionar i manipular” el mercat immobiliari. Aquí, Delgado els ha exigit que, com a mínim, accedeixin a negociar amb les famílies afectades per trobar solucions a mida per cada cas i evitar noves morts com la del veí de Cornellà de l'any passat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article