L'Observatori Contra l'Homofòbia alerta d'un augment de la violència contra les persones transsexuals el 2018

L'organització registra un total de 113 incidències al col·lectiu LGTBI, un 2% més que l'any anterior


El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha posat de manifest “la necessitat d'instruments eficaços, pròxims i còmplices per a combatre la infradenúncia LGTBI-fòbica a Catalunya”, durant la presentació de l'informe sobre l'Estat de la LGTBI-fòbia a Catalunya al 2018. I ha alertat sobre “l'augment de la no denúncia en 2018 que pràcticament s'ha triplicat”. “Això es deu a la desafecció del col·lectiu cap als canals oficials”, ha explicat.

Rodríguez ha relacionat les dades de l'informe de 2018 amb l'augment d'incidències registrades en el primer semestre de 2019. “Estem diagnosticant un patró concret d'agressors que són homes joves que actuen en grup contra col·lectiu els caps de setmana en zones d'oci, especialment els divendres a la ciutat de Barcelona”.

Per aquest motiu, Rodríguez veu necessari “la constitució d'una taula de treball per a abordar les violències que pateix el col·lectiu LGBTI, potenciar el grup de treball amb els Mossos d'Esquadra, així com fer a l'Observatori part interessada en els processos administratius sancionadors tal com recomana el Síndic de Greuges”.

Rodriguez també ha demanat, “posar en funcionament recursos i serveis permanents 24 hores, amb professionals especialitzats i específics per al col·lectiu LGTBI com seria el canal de Whats App”.

Augmenten quasi un 25% les incidències registrades a persones trans

Per part seva, el coordinador tècnic de l'OCH, Cristina Carrer, ha detallat les dades de l'informe de 2018 en el qual s'han registrat “113 incidències, un 2% més respecte a l'any anterior”. Novament, “la meitat de les incidències corresponen a homes gais o bisexuals, amb un 49,5%,  i s'observa un increment significatiu d'incidències registrades per persones trans (24,8%) respecte a l'any anterior”.

En aquest sentit, l'OCH ha volgut posar l'accent en els àmbits de discriminació de les persones trans que continuen sent l'accés laboral i el dret d'admissió a espais públics. Davant aquesta situació, s'ha recomanat "acabar de desplegar la Llei LGTBI catalana 57 mesos després de la seva aprovació per a garantir la integració i la igualtat de tracte i oportunitats”.

El coordinador tècnic del OCH ha destacat també que en “en l'àmbit de les agressions que inclou les verbals, les físiques i les amenaces, és el que més es registra”. I que l'informe revela un augment de l'assetjament. En aquest cas, “els homes gais i bisexuals són els que més casos d'assetjament registren (50,0%) però cal destacar que una tercera part correspon a dones lesbianes i bisexuals (33,3%)”, apunta Carrer.

Finalment, la projecció territorial de les dades revela que Barcelona continua sent la província que més incidències registra, amb un 35,3%, seguit per Tarragona (27,3%), Girona (24,9%) i Lleida (12,5%).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article