Quatre esportistes amb discapacitat intel·lectual faran el pregó més inclusiu de les Festes de Gràcia

Dues de les noies són sotscampiones dels darrers Special Olympics del març de 2019 i les altres dues són campiones del torneig nacional


Cristina Pandis, Noèlia Bautista, Paola Manjón i Xènia Galtés, jugadores de bàsquet amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà (ACIDH) – Lluïsos de Gràcia i medallistes en els darrers Special Olympics, seran les encarregades d'obrir les Festes de Gràcia amb el pregó inicial, un dels moments més importants d'aquesta històrica celebració i barcelonina que data de 1817 i que s'ha convertit en tot un referent a l'equador del mes d'agost.

La Cristina, la Noèlia, la Paola i la Xènia formen part d'ACIDH, l'entitat que des de 1994 treballa per l'atenció de les persones amb Intel·ligència Límit (IL) i discapacitat intel·lectual lleugera i que aquest 2019 està celebrant el seu 25è aniversari. Elles són quatre de les jugadores de l'equip de bàsquet ACIDH – Lluïsos de Gràcia. Les dues entitats van crear la secció basquetbolística adaptada l'any 2012 i, des de llavors, s'ha convertit en un referent de l'esport inclusiu i amb valors.

Totes elles disposen d'un important palmarès esportiu: la Cristina Pandis és sotscampiona dels Jocs Mundials Special Olympics Abu Dhabi 2019; la Paola Manjon és sotscampiona dels Jocs Mundials Special Olympics Abu Dhabi 2019; la Xènia Galtés Campiona al II Torneo Nacional de Baloncesto Femenino Special Olympics España 2018 (Madrid); i la Noèlia Bautista Campiona al I Torneo Nacional de Baloncesto Femenino Special Olympics España 2017 (Àvila).

Agraïdes i emocionades

Les quatre clares algunes de les idees que destacaran al pregó. “Estic molt emocionada perquè m'hagin triat”, diu la Noèlia. “Felicitaré l'equip femení de bàsquet i li diré a la gent que disfruti la festa”, afegeix la Paola. “Diré que estic contenta d'estar aquí i que sóc feliç per ser dona”, remarca la Xènia. “Jo vull remarcar que estic encantada que m'hagin rebut a l'Ajuntament de Gràcia”, completa la Cristina.

Amb aquestes protagonistes, les Festes de Gràcia segueixen apostant per les dones com a pregoneres ja que al llarg de la història han estat majoritàriament homes. Així, el 2018 va ser la doctora Elena Carreras; el 2017, Agnès Busquets, actriu, que va estar acompanyada de Roger de Gràcia, comunicador; el 2016, Imma Sust, comunicadora, escriptora i monologuista; i el 2015, Mercè Montalà, actriu.

ACIDH, una entitat arrelada

L'elecció d'aquestes quatre dones esportistes que formen part d'ACIDH, fortament arrelada al barri de Gràcia, representa també un reconeixement per a la tasca d'aquesta entitat referent en l'atenció integral a persones amb intel·ligència límit i que beneficia cada any a prop de 700 persones. A més, ACIDH està celebrant aquest 2019 el seu 25è aniversari amb diferents actes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article