L'Institut Català de la Salut renova la flota per a atencions a domicili amb 344 vehicles sostenibles

La substitució es farà en els propers mesos i s'incorporaran turismes, furgonetes i, també, totcamins


L'Institut Català de la Salut (ICS) renovarà en els propers quatre mesos el total de la seva flota amb la voluntat que sigui sostenible. Concretament, seran 344 vehicles, 218 dels quals elèctrics (63% del total) i la resta, models híbrids o de gas. L'ICS utilitza els vehicles per a atencions i urgències a domicili o per a transport intern.

En la nova flota hi haurà vehicles compactes urbans, turismes, furgonetes i fins i tot totcamins per a aquells territoris que els necessiten. De moment, s'han posat en circulació 12 cotxes elèctrics per atendre urgències domiciliàries nocturnes a Barcelona ciutat. La renovació té un cost de 12.316.583 euros i també inclou la instal·lació i manteniment de 230 punts de càrrega.

Anualment, els vehicles de l’ICS fan 4,4 milions de quilòmetres, més de 12.000 al dia. Quilòmetres recorreguts per atendre urgències d’atenció primària, hospitalització a domicili o per a transport intern. En la nova flota hi ha vehicles compactes urbans, turismes, furgonetes i fins i tot vehicles tot camí per aquells territoris que així ho necessiten. En aquest sentit, en aquells casos on les característiques dels serveis ho requereixen, la flota elèctrica es complementa amb models híbrids o de gas.

Menys emissions a l’atmosfera

En xifres absolutes, gràcies a aquest canvi a gran escala, es deixaran d’emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars. L’aposta pel respecte pel medi ambient també té impacte com a mesura de salut, ja que l’evidència científica vincula la contaminació atmosfèrica urbana com un dels factors més perjudicials per a la salut de la població.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article