“Totes som sedicioses”: el Sindicat de Llogateres crida a sumar-se a la vaga del 18 d’octubre

L'entitat rebutja la repressió al moviment de l'habitatge i “a qualsevol altre moviment pacífic que defensi drets i llibertats”


Amb el lema “Totes som sedicioses. Davant la criminalització, més carrer!”, el Sindicat de Llogateres crida a sumar-se a la vaga d’aquest divendres 18 d’octubre. Se suma així a la Intersindical, la IAC-CATAC, les entitats sobiranistes, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i altres organitzacions. Considera l’organització que la sentència del Tribunal Suprem “criminalitza la gent que es mobilitza i defensa drets fonamentals, com el dret a sostre”.

“Setmana rere setmana, davant d’una immobiliària o aturant desnonaments ens topem amb desplegaments policials desproporcionats, denúncies i identificacions. ‘La llei és la llei i no hi ha res a fer’, ens diuen. Però no ens convencen, ja que setmana rere setmana assolim victòries gràcies a la resistència no-violenta, i aconseguim que veïnes treballadores puguin seguir vivint a les seves llars, dignament”, alerta en un comunicat el Sindicat de Llogateres.

Per tot plegat, la sentència del Tribunal Suprem als dirigents del procés, assegura el Sindicat, els “indigna”. “Rebutgem la repressió al moviment per l’habitatge i a qualsevol altre moviment pacífic que defensi drets i llibertats bàsiques. Considerem que la sentència suposa un atac a les garanties democràtiques mínimes, i això ens obliga a posicionar-nos i també a convocar a la vaga del 18 d’octubre”, diuen.

A més, al Sindicat intenten justificar la seva posició en cinc punts i animen a la mobilització. D’entrada, assegura el sindicat que no poden acceptar la sentència, perquè suposa un precedent de judicialització i criminalització contra qualsevol dissidència i desobediència civil pacífica. “El contingut de la sentència i la jurisprudència que ha generat pot ser utilitzada, per exemple, contra les persones que aturem desnonaments”, alerten.

Així mateix, considera l’organització no hi pot haver mai una solució judicial o policial a un conflicte polític. “La sentència del Tribunal Suprem té un clar to exempleritzant que busca generar por a tothom que lluita pels drets i les llibertats. Rebutjant la sentència, rebutgem aquesta por que ens volen posar al cos”, es refermen.

Alhora, el sindicat exposa que, tot i que no fan gaire sovint posicionaments fora de l’àmbit de l’habitatge, en aquest cas se sumen a la vaga pels fets excepcionals “en clau democràtica i de defensa de les llibertats civils”. En aquest sentit, l’organització recorda que “la sobirania no només passa per garantir les llibertats polítiques; sobretot passa per garantir la base material sobre la qual es constitueix l’autonomia individual i col·lectiva dins d’una societat amb justícia social”.

“És imprescindible dotar la vaga d’un contingut social i de ruptura amb el cicle neoliberal de retallades, privatitzacions i precarització laboral. No hi ha llibertat política si no podem assegurar una vida material digna i autònoma per a tothom”, afirmen al Sindicat de Llogateres.

Per últim, recorden al Sindicat que “un país on la població destina la meitat del salari a pagar un lloguer és un país escanyat, sense capacitat per construir projectes de futur”. “A qui ens diu ‘La llei és la llei’, nosaltres responem: ‘La gent és la gent! I la història ens diu que els drets només es conquereixen al carrer’“, conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article