Fundació Surt presenta una guia per ampliar la mirada davant les violències masclistes

La guia és fruit del projecte europeu Look Wide, que ha estat dos anys fent recerca social aplicada


Què vol dir ampliar la mirada de les violències masclistes per integrar la diversitat sexual? Com podem adaptar els serveis d’atenció a les necessitats de les persones LGTBI, en la seva diversitat? La Fundació Surt estrena una pàgina web amb recursos per a professionals i persones LGTBI en situació de violència.

Aquesta guia, però, no neix del no res sinó que representa la culminació del projecte europeu Look Wide, que ha estat dos anys fent recerca social aplicada.

En aquest recurs s’hi pot trobar tot un seguit de recomanacions adreçades tant a professionals que treballen en l’àmbit de gèneres, com persones LGTB. La guia aporta eines per incorporar la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en l'atenció davant de situacions de violència masclista.

Per exemple, també explica com abordar les violències cap a les persones LGTBI sense perdre la centralitat de l’enfocament de gènere i protegint els avenços i les conquestes del moviment feminista respecte a les polítiques de dones. I també inclou reflexions sobre el marc conceptual i legal de les violències masclistes.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article