Sant Joan de Déu acull una exposició d’aquarel·les del traumatòleg Josep M. Sánchez-Freijo

La mostra es titula ‘Retrats’ i és obra d’un professional que ha estat vinculat a la institució durant 30 anys


El vestíbul de la planta zero de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa acull des d’aquest divendres, 17 de gener, una exposició d’aquarel·les obra del traumatòleg Josep M. Sánchez- Freijo. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 de febrer, porta per títol ‘Retrats’. L’autor, ara ja jubilat de la Fundació Althaia, ha treballat durant 30 anys com a cirurgià ortopèdic a la institució.

Des de la infantesa, Sánchez-Freijo s’ha sentit atret per la pintura i en concret pels retrats. Dibuixar rostres va ser un entreteniment en la seva època d’estudiant i durant els anys que ha exercit de metge. Fa uns vuit anys es va iniciar en el món de l’aquarel·la de la mà d’Oriol Olivé i posteriorment de Rodrigo R. Comos, de qui va aprendre a captar les múltiples subtileses dels colors i a aplicar-les en els retrats i en el cos.

Des d’aleshores ha pintat moltes cares, anònimes i conegudes. En aquest sentit, és conegut per les nombroses caricatures que ha fet de companys de la institució, una activitat que ha contribuït en el bon clima laboral. D’aquesta manera, després d’acollir l’exposició Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació, els vestíbuls de l’Hospital Sant Joan de Déu reprenen l’activitat artística.

L'art té una funció terapèutica i contribueix en el benestar de les persones, per això es vol facilitar que professionals en actiu i jubilats i també usuaris amb una trajectòria artística puguin exposar la seva obra. Alhora, l’objectiu és apropar la cultura a la ciutadania i oferir un entorn més amable a usuaris i familiars.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article