Sant Pau posa en marxa una iniciativa pionera a tot l’Estat per reduir el plàstic d’un sol ús

El centre hospitalari inicia una campanya, dirigida a professionals i pacients, per tal de promoure una vida sana i sostenible


L’Hospital de Sant Pau posa en marxa una iniciativa pionera a tot l’Estat per reduir el plàstic a l’Hospital amb la implantació de nous punts d’aigua ecològics.

Treballadors, pacients i familiars podran comprar ampolles reutilitzables i reciclables per reomplir, prèvia higienització, evitant així haver de llençar cada vegada l’ampolla de plàstic d’un sol ús.

La primera d’aquestes màquines, ubicada a la planta E3 de l’Hospital, entra en funcionament aquest dimecres. Aquesta és una iniciativa més de les que l’Hospital està engegant amb la campanya Viu Saludable. 

Una campanya que està posant en marxa tot un seguit d’iniciatives, com els  menús més lleugers i sans, on es fomenta que els treballadors tinguin accés a un ventall de menús saludables d’acord amb la piràmide alimentària. “Al menjador laboral, sempre que es pot, els productes són de proximitat”, expliquen al centre hospitalari.

A més, es promou una oferta de vending saludable. Així, a les màquines de vending també es pot adquirir un assortiment de productes com fruites, verdures, amanides i begudes sense sucre.

Reciclar cada vegada més

Segons assenyalen al centre,  totes les estovalles i tovallons del menjador són compostables i eliminen el consum de plàstic emprant caixes reutilitzables pel material de neteja, “així estalviem l’ús de 43.200 bosses de plàstic l’any”, asseguren.

Es deixaran de generar 5.000 kg de residus l’any, repartint la roba de llit en carros protegits amb fundes en lloc de repartir-la en bosses de plàstic individuals.

Dues mesures per a Urgències

Els pacients ingressats a Urgències i els seus familiars tindran accés a una màquina d’aigua purificada per hidratar-se sense haver de traslladar-se a buscar aigua a les màquines de vending. Els envasos són reutilitzables i els gots reciclables.

Els pacients d’Urgències podran escollir el seu esmorzar, sempre sota supervisió professional. “L’objectiu és evitar el malbaratament alimentari”, destaquen.

Pel que fa a l’àrea quirúrgica té un circuit de classificació per eliminar residus directament al contenidor adient. “Una economia circular d’acord amb el marc legal municipal previst pel 2020. “3RRR”: redueix consum, recicla i reutilitza”. D’aquesta manera s’estalvien 10.000 kg de residus l’any.

L’objectiu que persegueix el centre hospitalari és eliminar el plàstic progressivament. “Començant per l’embolcall dels pans i les paletines del sucre que es substituiran per unes de fusta”, expliquen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article